Loading...

Copenhagen Half Marathon:

Udenlandske motionsløbere strømmer til CPH Half

05. august 2016 · Henriette Leth Nielsen

Hele Danmarks nye verdensklasseløb er særdeles populært i den internationale løbeverden. Har du inviteret dine udenlandske venner med til løbsfest i København?

Der er allerede flere udenlandske motionsløbere tilmeldt end sidste år - og andelen af udenlandske deltagere i CPH Half er langt højere end til løbets premiere i 2015.

2.745 udenlandske motionsløbere har allerede nu tilmeldt sig til Copenhagen Half Marathon, som finder sted i Københavns og Frederiksbergs gader søndag 18. september. Det svarer til 18,18 procent af det samlede antal tilmeldinger pr. 4. august. Til sammenligning var der til løbets debut sidste år 2.406 udenlandske motionsløbere svarende til 10,08 procent af det endelige deltagerantal på 23.860 løbere. 

(Artiklen fortsætter under videoen) 

Sabine og Micke er to af de ialt 771 svenskere, der foreløbig har tilmeldt sig CPH Half 2016. I videoen fortæller de, hvorfor de anbefaler løbet til andre.

Den øgede internationale interesse for at deltage i en stor event i Danmark, bliver positivt modtaget i Sport Event Denmark, der netop arbejder for at tiltrække, organisere og udvikle store internationale tilskuer– og deltagerevents. 

"Det tager tid at blive internationalt anerkendt som motionsevent. VM halvmaraton i 2014 var helt unik, fordi det netop var et VM og for første gang nogensinde med et enormt motionsfelt oveni. CPH Half løfter arven efter VM’et, og sætter i år rekord for udenlandske deltagere. Det er naturligvis meget positivt," siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark. 

Arrangører tilfredse med CPH Halfs popularitet i internationalt løbemiljø
Konkret har Copenhagen Half Marathon allerede nu overskredet sidste års antal af udenlandske løbere, selv om der stadig er knap 10.000 pladser til salg, inden der meldes udsolgt.

”Vi er tilfredse med, at de foreløbige tal indikerer en øget interesse blandt udenlandske motionsløbere. En stor del af det at være klassificeret og anerkendt som et af verdens mest attraktive løb er jo netop, at løbere fra hele verden både kender til vores eksistens og prioriterer vores løb. Selvom tallene stadig kun er foreløbige, tyder de dels på, at de udenlandske deltagere fra sidste år har fået flere af deres landsmænd med, dels at CPH Half allerede i år 2 er blevet interessant for den internationale presse og løbeverden generelt,” udtaler direktør i Dansk Atletik Forbund Jakob Larsen.

Også i turistorganisationen Wonderful Copenhagen er der smil på læben over, at så mange af CPH Half-deltagerne har udenlandske flag på startnummeret.

"Vi glæder os rigtig meget over at kunne vise byen frem for så mange motionsløbere fra hele verden. Og så giver vi jo med de populære power zoner langs ruten ovenikøbet en smagsprøve på nogle af de mange andre kulturelle tilbud, hovedstaden har på programmet," lyder det fra Wonderful Copenhagens chef for Sportsevents, Lars Vallentin.

De udenlandske motionsløbere kommer fra ikke færre end 84 forskellige lande i hele verden. Top 10 over hvilke lande de tilmeldte udenlandske motionsløbere kommer fra pr. 4. august ser således ud: 

1. Sverige: 771

2. Storbritannien: 350

3. Norge: 344

4. Tyskland: 261

5. Spanien: 99

6. USA: 96

7. Frankrig: 94

8. Holland: 84

9. Italien: 73

10. Polen: 41

Se detaljeret skema for top 10 over de udenlandske deltagere her.

 

Fakta om Copenhagen Half Marathon

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design