Loading...

Nikolaj Koppel klar til Cph Half:

"Vild med følelsen af at erobre byen for en dag sammen med tusindvis af andre løbere"

02. august 2016 · Henriette Leth Nielsen

Det at trafikstøjen er afløst af den bløde lyd af alle løbeskoene, der rammer asfalten, har noget næsten poetisk over sig, udtaler Tivolis underdirektør.

Videoen herover er fra få minutter før, Cph Half blev skudt i gang i 2015, hvor Nikolaj Koppel tæller ned til premieren på hele Danmarks nye verdensklasseløb.

Koppel klar til Copenhagen Half 2016
Vi har stillet den 47-årige underdirektør i Tivoli, pianist, tv-vært og motionsløber et par spørgsmål som optakt til Cph Half 18. september:

Hvordan gik Cph Half 2015 for dig?
Normalt vil man nok ikke være tilfreds med en 1.625ende plads ... Men når Cph Half har små 20.000 deltagere, så kan man vel godt sige, at det gik OK. Jeg holdt en gennemsnitstid på 4.25 pr km – klart bedre end mit mål, der var at holde mig omkring 4:30/km.

Nikolaj KoppelHvad var det bedste ved Cph Half 2015?
Jeg er vild med følelsen af at erobre byen for en dag sammen med tusindvis af andre løbere. Jeg ved godt, at der er mange, der bliver trætte af trafikomlægningerne osv.

Men en storby som København defineres i høj grad også af den kultur plus de begivenheder og events, som byen byder på. København er en af Europas smukkeste byer, og det at løbe igennem alle hovedstadens skiftende kvarterer, alle med hver deres særpræg og karakter, synes jeg er helt enestående både for os der bor her og for alle de mange udefrakommende løbere.

Og på alle de afsnit hvor der ikke lige er musikalsk underholdning, lægger jeg i øvrigt altid mærke til stilheden. Det at trafikstøjen er afløst af den bløde lyd af alle løbeskoene, der rammer asfalten, har noget næsten poetisk over sig.

Hvilken strækning på Cph Half-ruten kan du allerbedst lide – og hvorfor?
Den sidste kilometer er både ond og god – man har ondt alle vegne, men man ved også at det er ved at være ovre.

Hvor og hvor ofte løbetræner du for tiden?
Jeg prøver at løbe 2-3 gange om ugen og får i de bedste perioder også lagt noget styrketræning ind. Mht løberiet er det stille og roligt: 6-8 km i roligt tempo, med podcasts i ørerne og tid til at nyde den ro og zen-feeling, der for mig er det allervigtigste ved at løbe.

Læs meget mere om Copenhagen Half Marathon her.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design