Loading...

European Atletics Cross Country Permit

Trekantområdet bliver vært for Danmarks første internationale crossløb

23. juni 2016 · Henriette Leth Nielsen

I efteråret får Trekantområdet besøg af både elite- og motionsløbere i alle aldre, når Middelfart lægger smuk natur til en afdeling af det europæiske atletikforbunds serie i crossløb

Crossløb har i mange år været utrolig populært i lande som Storbritannien og USA. De seneste års stigende interesse for løb har også medført en stigende interesse for disciplinen herhjemme. Og nu får danskerne altså for første gang en international event på hjemmebane.

Lørdag den 29. oktober afvikles således den første udgave af Dansk Atletik Forbunds ”European Halloween Cross” i Middelfart med Trekantområdet som vært. Og for første gang nogensinde får et dansk crossløb status af "European Athletics Cross Country Permit".

Direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen, vurderer, at crossløb meget vel kan gå en ny guldalder i møde:

- Crossløb er inde i en god udvikling både i forhold til eliteløbere, men i lige så høj grad for motionsløbere. Derfor er det væsentligt for os at have en event, som kan omfavne begge dele. Vi er meget tilfredse med, at vi har kunnet etablere et konstruktivt samarbejde med Trekantområdet og Middelfart kommune, så vi allerede i år kan få skudt eventen i gang. Vi går efter at lave en klassiker inden for crossløb, som bliver en årlig tilbagevendende begivenhed, siger Jakob Larsen. 

Dansk Atletik Forbund har derfor allerede besluttet, at det nordiske mesterskab i 2017 bliver i Middelfart, så det bliver holdt sammen med anden udgave af ”European Halloween Cross”. I Middelfart er borgmester Steen Dahlstrøm (A) glad for den beslutning. 

- I foråret er vi medvært for et af landets største motionsløb, Lillebælt Halvmaraton, som vi er meget stolte af. Derfor er det meget positivt, at vi nu kan udbygge med endnu et stort løb om efteråret. Vi glæder os til at byde løberne velkommen, så de kan nyde godt af både vores erfaring med løb og vores fantastiske omgivelser, siger han. 

Udover den europæiske status vil "European Halloween Cross" også udgøre 1. runde af vinterturneringen for løbere, som i den kommende sæson skifter navn til "Bevæg dig for livet CrossNationals"

Arrangementet vil have flere distancer med elite mænd 9 km og elite kvinder 7,5 km som de længste. Derudover vil der være distancer for motionsløbere og aldersgrupper; en af hensigterne med "European Halloween Cross" er nemlig at knytte en motionsbegivenhed for alle sammen med et eliteløb. 

Mads Stryhn fra ”Lillebælt i Løb” bliver teknisk løbeleder på landets første internationale crossløb. Han glæder sig – og det synes han også, indbyggerne i Trekantområdet skal gøre. 

- Udover at crossløb er rigtig sjovt selv at deltage i, så er det også sjovt for publikum. Løbet afvikles på en rundstrækning. Dermed kommer man til at se løberne mange gange og kan følge udviklingen i løbet. Jeg håber, at rigtig mange har lyst til at benytte denne enestående mulighed til at få en smagsprøve på cross - jeg er sikker på, de bliver bidt af det, siger Mads Stryhn. 

 "European Halloween Cross" og "CrossNationals" indgår i "Bevæg dig for Livet" samarbejdet med DGI og udgør samtidig en væsentlig del af forberedelserne til Dansk Atletik Forbunds bud på EM Cross 2019.

Tilmelding til løbet åbner den 10. august via DAF's og Lillebælt Halvmarathons hjemmeside.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design