Loading...

Bubber stiller i lighed med sidste år op til Copenhagen Half Marathon for organisationen Bryd Tavsheden. Fotograf: Elisabeth Rihn.

Copenhagen Half Marathon

Bubber: "Copenhagen Half er som at løbe med i en film"

30. juni 2016 · Henriette Leth Nielsen

Løbeskoene var med på Bubbers sommerferie i Frankrig tidligere i år og er også med på hans aktuelle turné med DRs Summasummarum rundt i sommerlandet. TV-værten vil i lighed med sidste år nemlig godt kunne gennemføre Cph Half uden at halse sig igennem - så han igen kan opleve hele festen.

Udover at have et navn og et ansigt der er kendt af de fleste danskere, er Bubber en aktiv motionsløber. Han har gennemført to halvmaraton i sit liv og understreger, at man som almindelig motionist ikke kommer sovende til et halvmaraton. Den 51-årige tv-vært har senest også kastet sig over cykling - og har cyklet en del i foråret. Efter eget udsagn har han derfor endnu ikke trænet nok til Copenhagen Half Marathon 2016.

"Men jeg skal nok tage mig sammen og går meget snart i træningsmode. For selvom jeg ikke er konkurrenceløber, vil jeg godt slå min rekord fra sidste år. Jeg vil blive jublende glad for at komme i mål under to timer - og endnu gladere hvis jeg ovenikøbet kan slå min rekord fra sidste år på 1:57:34."

Cph Half er federe når man har overskud til at opleve hele festen
Udover et mål om at slå sin egen rekord fra sidste års CPH Half, er der en anden grund til, at Bubber gerne vil være i god form 18. september.

"Jeg vil gerne kunne løbe og ha' den der gode fornemmelse hele vejen og opleve festen! Jeg vil ikke halse mig igennem, for der er noget at kigge på alle steder. Og det synes jeg, man skal ha' overskud til. Ellers kan jeg jo ligeså godt bare løbe en tur for mig selv på 21 km. CPH Half er som at løbe i en film og meget, meget inspirerende. Jeg troede slet ikke, at hele dette scenarie fandtes, før jeg havde oplevet det."

Løbetræning giver mere tid til familien end cykling
- og grejet er nemmere at have med på rejsen
Selvom Bubber både cykler og løber og er vild med begge dele, er han ikke i tvivl om, hvilke fordele der er ved løb især i ferietiden.

"Jeg havde både cykel og løbeudstyr med på ferie i Frankrig i sidste måned og har det også med lige nu på Danmarksturné med Summasummarum. I Frankrig løb jeg mest. Fordelen ved at løbe er, at det ikke fylder så meget rent grejmæssigt. Og så tager det ikke så meget tid som cykling. Så hvis du i ferien enten har travlt eller gerne vil ha' mere tid sammen med familien, kan du få træningen overstået hurtigere ved at løbe en tur. Du kan på én time nå det, du skal bruge 2,5 – 3 timer på på en cykeltur."

Tilmeld dig Copenhagen Half Marathon HER.

Se interview med Bubber fra startstregen ved Copenhagen Half i 2015:

 

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design