Loading...

Løb Med

Succesfuldt Løb Med-tiltag i Næstved-klubben HGATM

08. juni 2016 · Henriette Leth Nielsen

I efteråret 2015 igangsatte Næstved-klubben HGATM træningsforløbet Løb Med (sammenholdet, 5-kæmpere og 10-kæmpere). Klubben sendte ca. 12 trænere afsted på to træneruddannelsesdage.


IMG 1789Efter mere end et halvt år med Løb Med, udtrykker klubbens formand Monica Mikkelsen en stor tilfredshed med det nye træningstiltag:

"Vi har i flere år tilbudt et koncept med 25 ugers fælles planlagt træning i hold med trænere fra april til oktober. Dette var altid meget velbesøgt, men tit mistede vi de nye medlemmerne, når vi kom ind i efteråret. Da Martin fra Bevæg dig for livet - Løb / DGI fortalte os om Løb Med, kastede vi os ud i dette og startede op sidste efterår. Vi fik allerede i første sæson rigtig mange til at melde sig til træneruddannelsen. Og dette første hold nyuddannede trænere har været de bedste ambassadører for konceptet."

Flere deltagere på holdene og mange nye medlemmer
HGATM sagde fra start, at deres Løb Med-projekt ikke kun skulle dreje sig om de 13 uger, som Løb Med er bygget op omkring.

”Vi besluttede, at holdene skulle afløse hinanden, og at når de 13 ugerne var forbi, skulle vi starte op på en ny. Det har vi så gjort. Undervejs er det blevet til flere trænere, nye hold og mange flere medlemmer og deltagere på holdene," fortæller Monica.

Landsdelskonsulent i Bevæg dig for livet – Løb, Martin Christensen, har tilsvarende ros til Næstved-klubbens implementering af Løb Med:

”Klubben har været modige i dén forstand at de har turde at strukturere træningen på en ny måde ved at følge træningsprogrammerne for de fem niveauer. Det er vigtigt for BDFL – Løb, at vores træningsforløb og de mange øvelser kan motivere og inspirere både trænere og løbere, og derfor er det meget bekræftende at høre den positive feedback om HGATM”.

På vej mod halvmaraton
Konkret tilbyder HGATM følgende træningshold, der alle bygger på Løb Med-træningskoncepter og -håndbøger: Begynderholdet, 5-kæmperne, 10-kæmperne og halvmaraton.

Efter i mange år udelukkende at have været en motionsløbsafdeling, hvor folk mødte op til de den ugentlige fællestræning med et tilhørende socialt fællesskab, er det ikke kun formanden og medlemmerne, der værdsætter den øgede aktivitet i klubben:

”Trænerne synes, de er blevet meget godt rystet sammen til de uddannelsesdage de har været til. Vi har selve kompletteret med uddannelse i hjerte- og lungeredning. De har fået et rigtig godt fællesskab, som foruden god form også giver store sociale fordele,” slutter Monica Mikkelsen.

HGATM har lidt flere end ca. 400 medlemmer, heraf ca. 280 medlemmer i motion, ca. 110 i triatlonafdelingen og resterende ca. 50 i atletikafdelingen. Klubben arrangerer cirka 13 motionsløb, 3 triatlon stævner og flere atletikstævner hvert år. 

Læs mere om Løb Med her.

IMG 1798

 

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design