Loading...

EMACS/AARHUS HALF MARATHON 2017

Halvmaraton for alle skal sætte gang i næste års EM-fest i Smilets By

26. maj 2016 · Henriette Leth Nielsen

Med VM Halvmaraton i København i 2014 som forbillede, inviterer arrangørerne bag næste års EM Masters (EMACS) i Århus alle til at deltage i mesterskabernes halvmaratonløb. Tilmelding åbner torsdag 26. maj.

Sted og tid ligger allerede fast: Foran Ceres Park i Aarhus d. 6. august 2017. På den dag lyder startskuddet til det halvmaratonløb, som afslutter det ti dage lange EM i atletik for masters (EMACS). Det bliver imidlertid ikke kun et løb for Europas bedste løbere i masters-klasserne fra 35 år og opefter. Planen er at lave en spændende løbeevent, hvor tusinder af motionsløbere også stiller til start - uanset alder.

Logo Aarhus HalfAarhus by – som i 2017 er Europæisk Kulturhovedstad - forventer omkring 7.000 udenlandske besøgende i stævneperioden fra den 27. juli til 6. august 2017, og det skal fejres med en løbefest på en rute, som skal vise ”det bedste af Aarhus” frem. Efter en spændende tur rundt i Aarhus’ gader vil opløbet være på Strandvejen ved Tangkrogen, hvor der vil være en masse aktiviteter og underholdning.

Forventningen er, at rigtig mange lokale løbere vil tage del i festen sammen med EM-deltagerne, som kommer fra 40 nationer. Og arrangørerne fra Aarhus 1900 får stor opbakning fra formand i Dansk Atletik Forbund, Karsten Munkvad:

Verdens største idrætsaktivitet
”Det er sjældent, at atletikkens internationale mesterskaber kommer til Danmark. Men i en tid, hvor århusiansk atletik virkelig er på fremmarch, er vi naturligvis glade for at kunne invitere alle til at deltage i verdens største idrætsaktivitet løb. Et europamesterskab for masters skaber noget helt særligt. Vi har ingen kvalifikationskrav, og alle kan løbe med - kort sagt er vi en sport, som har transformeret passive tilskuere til aktive deltagere - for selv om det er et europamesterskab, er der plads til alle, og alle er velkomne. Og sådan bør det også være, for naturligvis skal byens borgere have mulighed for at løbe med, når vi spærrer gader af denne dag,” udtaler Karsten Munkvad.

Også projektleder for EMACS 2016, Mikkel Larsen, ser frem til løbet, som bringer mesterskaberne ud til byens borgere.
  
”Med så mange udenlandske besøgende i byen i forbindelse med EMACS og Kulturhovedstaden i øvrigt, så glæder vi os til at tilbyde en seværdig og spændende rute i hjertet af Aarhus, som viser alt det bedste af vores fantastiske by frem. Jeg er sikker på, at både lokale og internationale løbere vil få en unik løbsoplevelse,” lyder det. 
 
"Early bird"
Tilmeldingen åbner allerede 26. maj 2016, og der forventes at blive udsolgt, hvilket vil sige 10.000.
 
De første 3 måneder tilbydes en såkaldt ”Early Bird” pris, hvor det vil være muligt at købe startnummer til en nedsat pris på 295 kr.
 
Aarhus Half lancerer allerede nu løbets hjemmeside, hvor alle relevante informationer om løbet kan findes:  www.aarhushalf.dk

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design