Loading...

Fotograf: Kenneth Jensen.

Solskinshistorie fra klippeøen

Hver tiende indbygger i Rønne er medlem af byens største løbeklub!

12. maj 2016 · Henriette Leth Nielsen

Viking Atletik har på ti år øget antallet af medlemmer fra 300 til 1300. Pakketilbud til medlemmerne er forklaringen, siger manden bag successen.

For 7-8 år siden begyndte Viking Atletiks løbeafdeling at tilbyde begyndertræning, inspireret af blovstrødløverne. Løbeklubben i Rønne fik mere end fordoblet sit medlemstal i løbet af kort tid og har i dag 1300 medlemmer, der kommer fra hele øen.

Svømning og fitness fastholder de løbeskadede medlemmer i klubben
I dag tilbyder Viking Atletik en lang række træningsformer, herunder adgang til svømmehal og fitness lokale samt cykeltræningsmulighed.

"Det betyder, at når løbeklubbens medlemmer bliver skadet, er vi stadig et attraktiv tilbud, fordi de så bare træner noget andet, mens skaden står på. Før meldte man sig ud ved en skade og fik måske ikke lige meldt sig ind igen. Nu kan vi fastholde medlemmerne", fortæller Claus Clausen som er formand og Event manager for Viking Atletik. 

2-300 nye medlemmer hvert år
Viking Atletiks løbeafdeling tilbyder fortsat begyndertræning, dog er interessen faldende, idet der trods alt kun bor 39.000 på Bornholm. Konkret er der cirka 2-300 nye medlemmer hvert år, hvoraf cirka halvdelen bliver i klubben, mens halvdelen falder fra efter noget tid. 

"Konkret er det lykkedes os at organisere nogle, som før løb for sig selv. Og det skyldes helt sikkert, at vi tilbyder et pakkemedlemskab på 750 kr. om året, der jo så også giver adgang til svømmehal, fitness mm. I det store regnskab betyder dette, at hvor vi tidligere havde en kontingentindtægter for 100.000 kr. om året, er dette tal i dag 750.000 kr.," lyder det fra Claus Clausen.

Etape Bornholm 1 Fotograf Kenneth Jensen

Færre børn og og flere events på Bornholm
Claus Clausen tilføjer desuden, at muligheden for at tilbyde alternative træningsformer også kan lade sig gøre rent økonomisk som følge af, dels at det faldende børnetal på Bornholm betyder, at Viking Atletik ikke har de samme høje udgifter til elitetræning af børn og unge som tidligere. Dels at den stigende interesse for events som f.eks. Etape Bornholm er med til at finansiere den daglige løbetræning.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design