Loading...

Løb i en god sags tjeneste:

Smid tøjet og løb 5 km til fordel for Røde Kors' hjælpearbejde

09. februar 2016 · Henriette Leth Nielsen

Vil du gøre noget godt for dig selv og for andre, så kom med til Smid Tøjet Løbet i Århus lørdag 16. april og i København søndag 17. april. Løbet arrangeres af Røde Kors og Bevæg dig for livet - Løb i samarbejde med henholdsvis Aarhus1900 og FIF.

Alle, der er friske på at støtte Røde Kors’ hjælpearbejde og samtidig være med til en helt ny løbeevent i København eller Århus, har nu mulighed for at slå to fluer med ét smæk.

Som en del af den årlige Smid Tøjet-kampagne, afholder Røde Kors nemlig Smid Tøjet Løbet, der giver den enkelte løber mulighed for at gøre noget godt for sig selv - og samtidig gøre noget godt for mange af de mennesker, der har brug for hjælp – både herhjemme og ude i verden.

Reglerne for Smid Tøjet Løbet er simple:

  • Find alt det tøj frem, som ligger og samler støv hjemme i skabet - og tag det uden på dit løbetøj, undertøj eller hvad du nu foretrækker at løbe i.
  • Mød op til Smid Tøjet Løbet og smid tøjet i Røde Kors-tøjburene i startområdet, inden startskuddet lyder – husk dog, at det ikke er tilladt at smide ALT tøjet, idet undertøj er minimumspåklædning. Hvis du har så meget tøj, at du ikke kan have alt på, er du meget velkommen til at tage det med i poser.
  • Løb 5 km, nyd lidt god musik og vær stolt over at gøre noget godt for dig selv og for nogle af verdens mest sårbare mennesker.

Inden løbet skydes i gang, vil der være fælles opvarmning, så alle kan blive varme og klar til turen. Vi er garant for en sjov oplevelse.

Al slags tøj kan bruges
Røde Kors sørger for, at løbernes aflagte tøj bliver genbrugt, så det bliver til mest mulig hjælp. 

"Vi ved, der er masser af tøj i skabene, som i stedet for at samle støv kan doneres til Røde Kors. Tøjet omsætter vi til penge, som kan hjælpe mennesker i nød - hvad enten det drejer sig om sårbare i verdens brændpunkter eller her i Danmark. Sidste år var der en enorm opbakning til kampagnen, og vi håber at kunne indsamle mindst ligeså meget tøj i år," siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

Det gode og brugbare tøj bliver enten givet væk eller solgt i genbrugsbutikkerne over hele landet. Tøj, som ikke sælges i butikkerne, bliver solgt til udlandet enten som beklædning eller som råmateriale til tekstilfibre. Tøj, der sælges i butikkerne, har en højere værdi end det slidte tøj, som ender med at blive genbrugt som tekstilfibre, men alt tøj kan bruges og hjælper mennesker i nød.

Smid Tøjet Løbet afholdes i Aarhus d. 16. april og i København d. 17. april i samarbejde med Bevæg dig for livet - Løb, Aarhus1900 og Frederiksberg Idrætsforening. I Aarhus er der start og mål ved Godsbanen, mens der i København er start og mål ved Langeliniepavillonen. Det koster 250 kr. at deltage, og al indtægt går til Røde Kors’ hjælpearbejde. Læs mere og tilmeld dig her.

”Smid Tøjet Danmark” er et partnerskab mellem TV 2, Coop og Røde Kors og favner de tre parters ønske om i højere grad at inspirere og understøtte det folkelige engagement i at hjælpe verdens ud-satte. Du kan aflevere dit brugte tøj til Røde Kors hele året og i Coop´s butikker fra den 11. – 23. april 2016.

Læs mere om Smid Tøjet-kampagnen 2016 her.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design