Loading...

Copenhagen Half Marathon

Fornemt internationalt sølvlabel til Copenhagen Half Marathon

29. januar 2016 · Henriette Leth Nielsen

Glæd dig allerede nu til 2016-udgaven af Danmarks nye verdensklasseløb: Cph Half er et af verdens største og bedste løb og er netop rykket endnu højere op i den internationale superliga for motionsløb. Det populære halvmaraton har fået tildelt et internationalt sølvlabel i stedet for det allerede prestigefyldte bronzelabel.

PERMIT RRS LABEL FULL COLOUROven på en succesfuld premiere i 2015 er holdet bag Copenhagen Half Marathon i fuld gang med at arrangere 2016-udgaven af hele Danmarks nye verdensklasseløb. Erfaringerne fra sidste år analyseres, og alle detaljer justeres, så det populære halvmaraton bliver endnu bedre. En af opgaverne er at udskifte sidste års bronzelabel med det endnu mere prestigefyldte sølvlabel, som Det Internationale Atletikforbund, IAAF, netop har tildelt løbet. 

IAAF uddeler bronze-, sølv- og guldlabels til gadeløb ud fra en række kriterier som bl.a. selve ruten, løbets organisering, teknisk afvikling af løbet, tv-transmission, elitefelt og en lang række andre faktorer, som Cph Half dermed i høj grad lever op til.

Beautiful Place – Beautiful Race
Så enkelt beskriver en af verdens mest erfarne løbstekniske eksperter, David Katz, Copenhagen Half Marathon og fortsætter: ”Copenhagen Half Marathon har fuldt fortjent sølv, for det er et af verdens bedste løb. Du føler dig særdeles velkommen og fornemmer varme og hjertelighed, hvilket er meget attraktivt, når man kommer som løber fra udlandet. Det er unikt og særdeles svært at skabe denne stemning som løbsarrangør. Cph Half 2015 Frederiksbergalle Silverlabel Photography By Matthew JamesDerudover har Cph Half en verdensklasse-rute, og løbet er ualmindelig godt organiseret - samarbejdet mellem klub og forbund (Sparta og Dansk Atletik Forbund, red.), fungerer ekstraordinær godt”.

David Katz, der til daglig arbejder i Det Internationale Atletik Forbund, var i København i forbindelse med Copenhagen Half Marathon i 2015 og gennemgik især alle tekniske detaljer i dagene omkring premieren på Nordens første gadeløb med den fornemme internationale blåstempling. 

På vej mod guldet
Proceduren for de internationale labels for gadeløb er, at et løb skal tildeles bronze, sølv og guld i nævnte rækkefølge og ikke kan springe et niveau over. Holdet bag Cph Half har da også en klar ambition om, at man i 2017 tager det sidste skridt og modtager synligt bevis på, at Danmark har et af verdens bedste løb.

”Vi er stolte over at Copenhagen Half Marathon nu har fået tildelt et sølvlabel fra IAAF. Det betyder jo, at vi er på rette vej i forhold til at opnå absolut verdensklasse i teknisk afvikling, hvilket forhåbentlig er tydeligt for alle deltagere i vores løb”, udtaler direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen. 

Copenhagen Half Marathon vil fortsat have en superhurtig, rekordegnet rute. Løbet formåede i sit debutår at levere de bedste eliteresultater blandt alle europæiske halvmaraton løb (kilde: all-athletics.com).

Bevæg dig for livet - Løb tilbyder fortræningsforløb til Copenhagen Half Marathon - læs mere her.

Fakta om Copenhagen Half Marathon

 

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design