Loading...

Øget sikkerhed for løb

Vælg et certificeret løb: Løbsarrangører kan fremover GRATIS låne hjertestartere

08. december 2015 · Henriette Leth Nielsen

TrygFonden har netop doneret 485.000 kr. til indkøb af hjertestartere til udlån til arrangører af løb i Danmarks Officielle Løbskalender i hele landet

Løbere der har svært ved at vælge mellem landets mange motionsløb, har nu endnu en god grund til at vælge et af de løb, der er certificeret i Danmarks Officielle Løbskalender. Disse løb har nemlig fremover mulighed for gratis at låne en hjertestarter, som kan ligge klar under selve løbet - og dermed være med til at redde liv.

485.000 kr. fra Trygfonden
Bevæg dig for livet - Løb har netop fået bevilliget 485.000 kr. af TrygFonden til indkøb af ialt 24 hjertestartere, som skal placeres rundt på DGIs landsdelskontorer i hele landet. Løbsarrangører vil således nemt kunne låne en hjertestarter nogenlunde i nærområdet - hvis man altså har sit løb med i Danmarks Officielle Løbskalender.

"Der er rigtig mange fordele ved at have sit løb med i Danmarks Officielle Løbskalender, bl.a. en masse attraktive services som f.eks. hjælp til øget sikkerhed. Og vi er meget stolte over, at vi nu både kan tilbyde gratis førstehjælp til løbsarrangørerne og gratis udlån af hjertestartere, fortæller projektkoordinator i Bevæg dig for livet - Løb, Janni Petersen, der i sommer søgte Trygfonden om penge til indkøb af hjertestartere, og som netop har fået bevilliget pengene.

Mobile hjertestartere
Janni har netop valgt leverandør af hjertestartere. Senere vil detaljer omkring procedure for udlån, vedligeholdelse mm blive formuleret. Det kan allerede nu godt afsløres, at hjertestarterne vil være transportable og ligge i nogle gode rygsække, så de er nemme at transportere rundt fra landsdelskontorerne og ud til løbene - og ud på ruten om nødvendigt. 

I 2014 donerede Trygfonden penge til gratis førstehjælpskurser til løbsarrangører, der har deres løb i Danmarks Officielle Løbskalender. Og det er stadig muligt at tilmelde sig et gratis førstehjælpskursus.

 

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design