Loading...

”Copenhagen Half Marathon giver en masse brandvalue til byen”, siger Lene Espersen, der i højere grad løber for at være med end for at få en fantomtid. ”Fantastisk at deltage i et internationalt løb på så højt niveau på dansk jord”, siger løbets hurtigste danske kvinde, Anna Holm Baumeister. ”Jeg følte mig næsten båret igennem løbet af den gode stemning langs ruten”, siger Bubber, der løb sit livs andet halvmaraton.

Copenhagen Half Marathon

Køb startnummer til Cph Half 2016 nu - eller giv et nummer i julegave

01. december 2015 · Henriette Leth Nielsen

Copenhagen Half Marathon er et af verdens største løb og har netop åbnet for salg til næste års event. Arrangørerne anbefaler, at man sikrer sig en plads til Cph Half 2016 nu, da deltagerloftet på 25.000 ikke udvides.

Med få klik er der mulighed for at købe en ganske særlig julegave til sig selv eller til en, der ønsker sig en unik oplevelse. Copenhagen Half Marathon bliver afviklet søndag 18. september 2016 - og arrangørerne anbefaler, at man skaffer sig startnummer nu, idet der forventes stor interesse for løbet, der til den succesfulde premiere i 2015 havde registreret 23.860 deltagere ud af 25.000 mulige.

Copenhagen Half Marathon rangerer i toppen af verdensranglisten over internationale løb. Ruten er designet til rekorder og leverede i 2015 årets næsthurtigste halvmaratontid i verden. Fire mand kom i mål på under én time, heriblandt løbets vinder, kenyanske Bedan Karoki Muchiri, der løb over målstregen på Øster Allé efter blot 59:14 minutter. 

Anna Holm Baumeister, Bubber og Lene Espersen deltog også i Cph Half i 2015. Eliteløberen, TV-værten og direktøren er ikke i tvivl om, hvad der gør Danmarks nye verdensklasseløb unikt:

Bubber: ”For mig var det fuldstændig fantastisk at løbe med – ikke mindst på grund af stemningen. Selvfølgelig skal man være i nogenlunde form, men fordi Cph Half mere er en event end et løb, bliver det en leg. Selvom det var hårdt, så var det også en fest. Undervejs var det næsten som at blive båret igennem med alle de mennesker langs hele ruten og al den musik – tiden fløj afsted. Jeg tager turen igen næste år”, fortæller Bubber, der løb sit livs andet halvmaraton og kom i mål efter 1:57:34 time.

Hør også interview med Bubber lige inden, Cph Half blev skudt i gang 13. september på Øster Allé HER.

Lene Espersen: ”Cph Half er én stor folkefest. Jeg løber ikke for at få en fantomtid men mere for at være med. Alle kan i øvrigt træne sig op til at løbe med, og bagefter er det som om, man har været med til en kæmpestor fest. Og så kan jeg godt lide at se byen på en anden måde, end når man kører bil eller cykler. Det er en skøn rute, og min personlige favoritstrækning er Frederiksberg Allé. Jeg er godt klar over, at det kan være en udfordring for mange erhvervsfolk, når byen er spærret af, men omvendt kommer der mange mennesker til byen sådan en dag – og så giver Cph Half i det hele taget en masse brandvalue for byen”, fortæller Lene Espersen, der kom i mål efter 2:10:29 timer.

Hurtigste danske, kvindelige løber til Cph Half 2015 Anna Holm Baumeister deler Bubber og Lene Espersens begejstring for Copenhagen Half Marathon:

Anna Holm Baumeister: ”Det er fantastisk, at Danmark kan tiltrække danske og internationale eliteløbere på så højt niveau. For os danske eliteløbere er det unikt at kunne løbe så stort et internationalt løb på dansk jord. Det er unikt for os at få lov at få så god konkurrence i København. Det er normalt noget, man skal rejse til udlandet for at få – og så får man det lige pludselig i sin egen by. Derudover er det en helt speciel oplevelse som løber at kunne opleve så stor en tilskueropbakning hele vejen rundt på ruten,” siger Anna Holm Baumeister, der satte personlig rekord til Cph Half 2015 med tiden 1:13:34 time. 

Fakta om Copenhagen Half Marathon

 • Copenhagen Half Marathon har som det første gadeløb i Norden fået tildelt en fornem bronzelabel af det internationale atletik forbund, IAAF, hvilket er med til at placere løbet helt i toppen af verdensranglisten over attraktive løb
 • Arrangører: Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik og Motion
 • Bidragsyder:Nordea-fonden
 • Samarbejdspartnere: Sport Event DenmarkKøbenhavns KommuneFrederiksberg Kommune og Wonderful Copenhagen
 • Åbning for salg af startnumre: Tirsdag 1. december kl. 12 på cphhalf.dk
 • Deltagergebyr: 450 kr.
 • Deltagerloft: 25.000
 • Dato: Søndag 18. september 2016
 • Start og mål: Øster Allé
 • CphHalf formåede i sit debutår at levere de bedste eliteresultater blandt alle europæiske halvmaraton løb (kilde: all-athletics.com)
 • Læs meget mere på www.cphhalf.dk

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design