Loading...

NYHEDER OM LØB

Aabenraa vil bringe københavnere til bjergmaraton

03. juni 2015 · Jeppe Weinreich

Det velorganiserede Aabenraa Bjergmarathon (20/6) trækker hvert eneste år 3500 løbere til. En flot og krævende rute sørger for en løbsoplevelse ud over det sædvanlige. For også at give københavnerne muligheden for en god oplevelse, sætter arrangørerne i år busser ind på Sjælland.

I 2000 lød startskuddet til det første Aabenraa Bjergmarathon, og det var en født succes. I år den 20. juni er det således den 16. gang, at løbet finder sted, og igen er der lagt op til en stor løbsfest i Aabenraa.

”Vi har netop rundet de 3000 tilmeldinger. 5 og 10 kilometer-løbene er for længst udsolgt, mens det fortsat er muligt at løbe en halv eller en hel maraton,” lyder det fra formand for løbet, Per Huusmann, der gerne kunne tænke sig flere deltagere på maratondistancen.

”Der er jo løb alle steder, men vi tænker også, at vi potentielt kunne rekruttere flere maratondeltagere fra København. Så nu vil vi i hvert fald give det en chance, og derfor arrangeres der bustransport med tidlig afgang fra København med mulighed for at blive samlet op andre steder på Sjælland. Det handler også om at prøve at gøre lidt sjov ud af det,” understreger Per Huusmann.

Startnummeret til maratondistancen koster 255 kr. Med bustransport begge veje koster pakken 390 kr.

Guld-certifikat
Aabenraa Bjergmarathon er som et af de første løb i Danmarks Officielle Løbskalender blevet ”guld-certificeret”, og det er ikke kun de faste deltagere, som er begejstret for løbet. Også byens borgmester, Thomas Andersen, glæder sig til lørdag den 20. juni.

”Året rundt er Aabenraa Bjergmarathon en fast del af gadebilledet i Aabenraa og landskabet rundt om byen. Aabenraa Bjergmarathon er nemlig for alle løbere. Hvert år giver både eliteløbere og motionister sig i kast med maratondistancen eller en af de kortere distancer. For børnene er der arrangeret børneløb i Aabenraas gader. Et aktivt liv har ingen alder, så lad Bjergmarathon være en anledning til at komme op af lænestolen. Kom og vær med!,” lyder opfordringen.

Sidste tilmelding er den 13. juni – læs meget mere på løbets hjemmeside.


Løbet indgår i Danmarks Officielle Løbskalender

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design