Loading...

Fra Griseløbet i 2013. (Kim Gudmand)

Nyheder om løb

Tag del i efterårets mange motionsløb

23. september 2015 · Jeppe Weinreich

Efteråret er en herlig tid at løbe i. Man får knap så meget sved på panden som om sommeren, og – ikke mindst – tager skovene sig smukkest ud på denne tid af året. Danmarks Officielle Løbskalender byder i de kommende uger på flere gode motionsløb.

Griseløbet (27/9)
Den sidste søndag i september er der to muligheder: Enten klassikeren ”Griseløbet” med start og mål på Rundforbi Stadion i Nærum. Her er der rig mulighed for at udfordre sig selv eller hele familien, og helt fremme plejer der altid at være nogle dygtige eliteløbere med, for ruten går for at være hurtig – så måske er det på søndag, at den personlige rekord skal forbedres? Der tilbydes de tre populære distancer: 5 km, 10 km og halvmaraton.  Hvis vejret indbyder til det, er man meget velkommen til at samles med familie og venner og holde picnic på stadion efter løbet. Der er desuden mulighed for at købe mad og drikkevarer i caféen i Rundforbihallen.

Kalundborg Symbiosis Løbet (27/9)
Den anden mulighed finder man i Kalundborg. Her er distancerne 4,7, 14 km eller halvmaraton. Selvom en del af løbet foregår i et industriområde, så behøver det bestemt ikke at være kedeligt og gråt. Der løbes nemlig langs med DONG ENERGI (Asnæsværket) rundt om Statoil og ind igennem slotparken på Lerchenborg Gods. Undervejs er der god mulighed for at nyde udsigten ud over Kalundborg by og fjord.

Sydkystløbet (11/10)
To uger efter er der endnu et godt tilbud, nemlig i Greve, hvor Sydkystløbet afvikles for 39. gang. Det foregår i skønne naturomgivelser. Ruten er både flad og hurtig med rigtig god forplejning under og efter løbet. Derudover hyggelig atmosfære og engagerede vejvisere. Vælg mellem fem distancer samt minimaraton for børn 4-14 år.

Ebelløbet (11/10)
Samme søndag i Djursland, nærmere bestemt Ebeltoft, afvikles der et godt landevejsløb med distancerne 5, 10 og 25 km. Ruterne er DAF-opmålte, og dermed er der altså mulighed for at få en officiel personlig rekord på den lidt sjældne 25 km-distance. Det er den første søndag i efterårsferien, og løbet er en del af Ebelfestivalen. Starten går fra hhv. Sletterhage (25 km) og Jernbanegade (5 og 10 km) i Ebeltoft. I år har klubben overtalt Syddjurs Kommunes borgmester Claus Wistoft til at skyde løbet i gang på 5 og 10 km distancen - og han deltager selv som løber. 25 km distancen bliver sat i gang af en repræsentant fra arrangøren, Ebeltoft Løb og Motion. Som altid er der præmier til de tre bedste i hver kategori - og masser af lodtrækningspræmier, så alle har en chance for at vinde.

Læs mere i Danmarks Officielle Løbskalender, hvor du også finder link til tilmelding - klik HER

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design