Loading...

Nyheder om løb

Stærkt elitefelt klar til klassisk maratonløb

19. september 2015 · Jeppe Weinreich

Maratonsæsonen går snart i gang med løb i Berlin, Chicago og Frankfurt. Det gælder også herhjemme, hvor årets DM igen er indlagt i det traditionsrige H.C. Andersen Marathon. For DM-favoritten Jesper Faurschou bliver der tale om det første maratonløb på dansk grund.

Når det klassiske og traditionsrige H.C. Andersen Marathon skydes i gang søndag den 4. oktober, vil en større gruppe eliteløbere danne en meget hurtig frontgruppe. Op mod 25 deltagere har et internationalt niveau, som indikerer at løbsrekorderne på 2.10 hos mændene og 2.32 hos kvinderne kan komme i fare:

”Igen i år vil H.C. Andersen Marathon præsentere årets stærkeste felt på dansk grund. Vi inviterer en stribe løbere fra Kenya, Etiopien og Spanien, der sammen med de hurtigste danske løbere vil jagte både gode løbstider og placeringer på vores rute, som er den hurtigste i Norden,” siger løbsdirektør Torben Simonsen.

Elitekoordinator Mads Stryhn er også optimist:

”Feltet er klart et af de hurtigste i løbets historie. Både hos mænd og kvinder er niveauet tårnhøjt. Der er både meget rutinerede løbere og spændende debutanter med i felterne i år, hvilket øger chancerne for rekorder.”

Løbsdirektøren fremhæver også det nationale islæt.

”Vi har med glæde indlagt DM i samarbejde med Dansk Atletik Forbund for alle aldersgrupper for 10. gang, og det hæver løbets generelle niveau væsentligt. Selv om de danske løbere næppe havner øverst på podiet, vil deres deltagelse præge vores arrangement og give publikum er en stor oplevelse. Det tilfører altid H.C. Andersen Marathon en ekstra dimension, at der kæmpes om nationalt guld, sølv og bronze. Det tiltrækker mange hundrede ekstra løbere og tilskuere.

Jesper Faurschou som stor DM-favorit
Bag de stærke udenlanske navne finder man i DM-feltet Jesper Faurschou (Herning LK), som for nylig blev nr. 4 ved DM Halvmaraton. Den rutinerede løber debuterede på maraton tilbage i Berlin 2009 og har siden været med ved EM, VM og OL. Men et maratonløb på dansk grund har 32-årige Faurschou endnu til gode.

Sølv- og bronzevinderne fra DM Halvmaraton, Louise Langelund Batting (1900) og Maria Sig Møller (Sparta) ligner på forhånd to løbere, som kan give hinanden en god dyst i kampen om DM-guldet.

For Louise bliver der tale om det første seriøse forsøg på maratondistancen, som hun senest løb i København for fire år siden (2:55,51), mens Maria Sig Møller endnu har en tid til gode på distancen. Møller deltog i Berlin 2011, men måtte her udgå. I fjor måtte hun i sidste øjeblik melde afbud til Copenhagen Marathon.

H.C. Andersen Marathon - Odense d. 4. oktober
Mere info - klik HER

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design