Loading...

Geoffrey Kamworor vandt VM i København i 2014. Bliver det til ny kenyansk sejr den 13. september? (Lars Møller)

Nyheder om løb

Kenyaner vil jagte verdensrekorden i København

29. juni 2015 · Jeppe Weinreich

Arrangørerne bag Copenhagen Half Marathon, der afvikles søndag 13. september, har indgået aftale med en af verdens bedste løbere, Bedan Karoki. Og den lille kenyaners mål er klart: Han går efter en verdensrekord i Københavns gader.

Sidste års succesrige VM Halvmaraton har givet genlyd i løbeverdenen. Arrangementet satte på nyskabende vis ikke blot en ny standard for VM-løb; rygtet om en hurtig rute i den flade hovedstad har også bredt sig som ringe i vandet. Det er baggrunden for at kenyaneren Bedan Karoki allerede nu har indgået aftale om at løbe søndag 13. september ved Copenhagen Half Marathon, der som det eneste gadeløb i Norden er med i det internationale atletikforbund IAAF’s serie af certificerede løb.

VM blev sidste år vundet af Karokis landsmand Geoffrey Kamworor i den imponerende tid 59,08 minutter, mens verdensrekorden de seneste fem år har lydt på de vanvittigt hurtige 58,23 minutter som den eritreiske løber Zersenay Tadese præsterede i Lissabon i 2010. Den 24-årige Bedan Karokis egen personlige rekord lyder på 59,23 minutter som han vandt Philadelphia Halvmarathon 2014 i.

”Ruten ved Copenhagen Half Marathon afviger en smule fra den der blev løbet på ved VM, og er om muligt endnu hurtigere. Og jeg er ikke i tvivl om at der kan sættes verdensrekord på den, om vejrforholdene ellers er til det 13. september,” vurderer Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund, og fortsætter:

”Når det handler om at slå en verdensrekord, skal der ligge nogle betalte temposættere helt fremme som Karoki skal forsøge at følge med. Og harer til dette niveau i sig selv er løbere på meget højt internationalt niveau.“

Karoki på podiet til VM Cross
Den kun 167 cm høje Karoki viste senest i marts i år sin store klasse da han ved VM Cross i Kina vandt sølv – i øvrigt efter vinderen fra København, Geoffrey Kamworor, der dermed tog sit andet verdensmesterskab på godt et år. De to mødes i slutningen af juli i Kenya hvor der er udtagelsesmesterskaber til Atletik-VM i Beijing i august hvor de begge håber at løbe 10.000 meteren. Lykkes det ikke for Kamworor at komme med på Kenyas hold, forlyder det at han også vil komme til København 13. september.

Arrangørerne forventer 25.000 deltagere, men det er fortsat muligt at tilmelde sig - se mere HER

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design