Loading...

NYHEDER OM LØB

København er klar til løbsfest

21. maj 2015 · PM

Over 11.000 er tilmeldt søndagens Nykredit Copenhagen Marathon. Det er den 36. udgave af løbet, og aldrig har der været så stor udenlandsk interesse for at være med.

Der er sket meget siden løbe- og atletikklubben Sparta i 1980 afholdt det årlige maraton i Københavns gader første gang. Ikke blot er løbet gået fra 995 til ca. 12.000 deltagere; det tiltrækker også stadigt flere internationale gæster. Således er andelen af udenlandske løbsdeltagere i år på rekordhøje 28% hvilket er en stigning på 25% i forhold til 2014 hvor andelen lå på 20%. Det er den største procentuelle og absolutte stigning blandt udenlandske deltagere i løbets historie. 

Mund-til-mund metoden
 "Vi tror selv på at stigningen i høj grad er sket via mund-til-mund-metoden og god presseomtale. Vi ser i hvert fald løbere fra mange andre lande end dem hvor vi rent faktisk laver markedsføring" fortæller direktør i Sparta Dorte Vibjerg, der ikke afviser at sidste års VM i halvmaraton, som fandt sted i København, også kan have haft en effekt. "Prestigeevents som fx VM er helt sikkert med til at sætte København på verdenskortet rent løbemæssigt", udtaler hun.

Også hos Wonderful Copenhagen, Københavns officielle turistorganisation, glæder man sig over rekorden. "Det er fantastisk at København nu er kommet på listen over byer man gerne skulle prøve at løbe i. Med Copenhagen Marathon og byens øvrige løb er der solid basis for at tiltrække endnu flere internationale løbere til København hvilket også kommer hoteller og detailhandel til gode" udtaler Lars Vallentin, chef for sport-events hos Wonderful Copenhagen.

Briterne boomer
Antallet af nationer der er repræsenteret ved dette års maraton er ligeledes steget. Hvor der i 2014 var deltagere fra i alt 65 lande, er tallet nu oppe på 71. Det er fortsat svenskerne der er mest begejstrede for at løbe i København, men den største stigning står Storbritannien for som i år sender ikke mindre end 87% flere maratonturister til Danmark.

Børneløb og stor Expo
Allerede torsdag den 21. maj indledes maratonugen med åbningen af den årlige Nykredit Copenhagen Marathon Expo i Sparta Hallen på Gunnar Nu Hansens Plads på Østerbro hvor løberne afhenter deres startnumre. I år vil expoen være større end nogensinde og bl.a. byde på en lækker NIKE pop-up shop med de nyeste varer fra NIKE. Løbere såvel som familie, tilskuere og andre løbsinteresserede er meget velkomne på expoen. 

Lørdag den 23. maj kan de lidt yngre løbere også prøve kræfter med løb. Her afholder maratonarrangøren Sparta nemlig det årlige Politiken Mini Maraton på Østerbro Stadion og Fælledparken for alle børn årgang 2000-2010. Distancerne er 1 og 2 km, og tilmelding foregår online på sparta.dk, på expoen eller i info'en på løbsdagen.

 

FAKTA OM NYKREDIT COPENHAGEN MARATHON

•Nykredit Copenhagen Marathon er arrangeret non-profit af Sparta Atletik & Motion siden 1980.
•Der forventes ca. 12.000 deltagere til start på Islands Brygge den 24. maj 2015. Ruten går fra Islands Brygge gennem Indre By, Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og tilbage til Islands Brygge.

•Andelen af kvindelige deltagere forventes i år at blive rekordhøj. Sidste år lå den på 23,9%.
•Andelen af udenlandske deltagere er steget fra 15% i 2010 til 28% i år.
•De hurtigste løbstider er sat af danske Svend Erik Kristensen - 2:14.16 i 1987 - og amerikanske Coleen De Reuck - 2:30.53 i 2010.
•Deltagerrekorden lyder på 12.644 fra 2010.
•2014 var året hvor flest kom over målstregen, nemlig 9.670 løbere.
•Til Nykredit Copenhagen Marathon kan der kun løbes én distance: 42,195 km
•Løbet er opmålt og certificeret af Dansk Atletik Forbund og Det Internationale Atletikforbund / AIMS.
•Hovedsponsor siden 2010 er Nykredit. Øvrige sponsorer er Nike, High5 og Marathon Sport. Officiel mediepartner er Politiken. Andre samarbejdspartnere og sponsorer er Pågen, MINI, Arp-Hansen Hotel Group, Erdinger Alkoholfrei, Ultimate Sports Service og BitLizard Software.
•Nykredit Copenhagen donerer overskydende mad til Fødevarebanken og indsamlet tøj til Hovedstadens Røde Kors.
•Løbet kan følges live på copenhagenmarathon.dk, med NCM 2015 App'en og selvfølgelig fra ruten og start- og målområdet på Islands Brygge hvor løbet dækkes på storskærme.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design