Loading...

NYHEDER OM LØB

Seks byer tilbyder træning frem mod Copenhagen Half Marathon

10. april 2015 · Henriette Leth Nielsen

Jelling, Ødsted, Valby, Hedehusene, Roskilde og Kolding har løbeklubber, der tilbyder fælles træning frem mod Copenhagen Half Marathon (13/9). Klubberne afholder informationsmøder i slutningen af april, og fortræningen begynder i første uge i maj.

Hele Danmarks nye verdensklasseløb, Copenhagen Half Marathon, er Nordens første løb med international blåstempling i form af et bronzelabel fra Det Internationale Atletikforund, IAAF. Ruten løber gennem København og Frederiksberg, og arrangørerne vurderer, at ruten er mindst ligeså rekordegnet som VM Halvmaraton-ruten, der genererede tusindvis af rekordtider.

Foreløbig tilbyder følgende løbeklubber professionelt træningsforløb, som DGI og Dansk Atletik Forbund har udviklet specifikt til Cph Half:

2500 Valby: Valbyløberne (billedet til højre) - læs mere HER 
2640 Hedehusene: Fløng Kondi (billedet nederst til højre) - læs mere HER
4000 Roskilde: IK Hellas - læs mere HER

6000 Kolding: Nr. Bjært Strandhuse IF (billedet til venstre her på siden) - læs mere HER
7100 Vejle: Ammitsbøl SG&I i Ødsted - læs mere HER
7300 Jelling: Jelling FS - læs mere HER

Fortræningen til Copenhagen Half Marathon begynder første uge i maj, og klubberne træner 2-3 gange om ugen frem til selve løbet, der afvikles søndag 13. september.

For 700 kr. kan man 2-3 gange om ugen træne med en af de seks løbeklubber efter et program, som motionskonsulent i Dansk Atletik Forbund, Thomas Nolan, har udviklet specifikt til dette formål. Startnummer er inkluderet i prisen. Løbere, der allerede har købt startnummer til Cph Half, kan tilkøbe træningsforløb for 350 kr.

Stort set alle løbere kan være med
Når fortræningen begynder i starten af maj 2015, er der kun 4½ måned til Copenhagen Half Marathon. Tilbuddet henvender sig derfor især til løbere, der i forvejen træner mindst 1-2 gange om ugen og kan løbe 4-5 km. Men fortræningsprogrammet er også beregnet til løbere, der træner meget mere og kan løbe længere. Og muligheden for at træne sammen med løbere på forskellige niveauer er netop en af fordelene ved at løbe i en forening eller klub.

”Som løbeklub har vi erfaringen med at tilrettelægge træning til løbere på flere niveauer og har trænere, der kan rådgive den enkelte. Vi glæder os til at få endnu flere af alle dem, som vi møder derude, ind i vort løbefællesskab, og få dem med ud i vor skønne Vejle Ådal, som er perfekte rammer for en god og varieret træning op til Cph½”", fortæller Jens Gedsø, der er træner i Ammitsbøl SG&I i Ødsted.

Mulighed for supplerende træningsprogrammer
Træningen frem mod Copenhagen Half vil være meget afvekslende, og deltagerne kommer både til at lave styrkebetonet træning, bakketræning, tempoture, en smule intervalløb og længere ture, specifikt rettet mod Copenhagen Half Marathon. Desuden tilbyder flere af klubberne deltagerne supplerende programmer, hvis de vil træne ekstra, og i juni afholdes et spændende foredrag om halvmaraton.

Klubberne afholder informationsmøder om fortræningsforløbet i slutningen af april - læs mere om de tid og sted for de enkelte informationsmøder HER 
 
Fakta om Copenhagen Half Marathon
Copenhagen Half Marathon bygger videre på successen fra VM Halvmaraton 2014 og det populære Powerade Copenhagen Half Marathon. Ruten bliver flad og hurtig, og afspærret for anden trafik, og den bringer de op mod 20.000 deltagere gennem både Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Enghave, Københavns havnefront og Københavns City.

Arrangører: Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik og Motion
Samarbejdspartnere: Sport Event Denmark, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune
Bidragsyder: Nordea-fonden
Dato: Søndag d. 13. september 2015
Tidspunkt: kl. 11
Forventet deltagerantal: 20.000.
Start og mål: Øster Allé, København Ø

Læs mere på www.cphhalf.dk

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design