Loading...

NYHEDER OM LØB

VM Halvmaraton kåret som hovedstadens bedste sportevent 2014!

19. marts 2015 · Henriette Leth Nielsen

Hvert år er København værtsby for op mod 200 internationale kongresser og events, som genererer en milliardomsætning til byen og sætter København på verdenskortet. Onsdag aften fejrede Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune de ildsjæle, der stod bag det forgangne års vigtige begivenheder i hovedstaden.

Ved ’Københavns Kongres og Event Award’ i Rådhusets festsal, blev der onsdag aften (18/3) uddelt priser til personer eller organisationer, der har gjort en særlig indsats for at sætte København på verdenskortet. Dansk Atletik Forbund vandt kategorien Årets Bedste Sportevent 2014 som arrangør af VM Halvmaraton med følgende begrundelse:

Deltagerantallet til VM i Halvmaraton 2014 var det højeste nogensinde og antallet af fremmødte nationale og internationale medier, der dækkede eventen, var det største nogensinde for et VM i Halvmaraton.   M i Halvmaraton blev afviklet d. 29 marts 2014 hvor 30.000 løbere fra 76 nationer samledes i de Københavnske gader foran tusindvis af heppende tilskuere. 

127 mandlige og 96 kvindelige eliteløbere deltog i løbet, som blev transmitteret live til flere nationer og gav dermed stor international opmærksomhed.   

De andre nominerede i kategorien 'Årets Bedste Sportevent' var:
“Li-Ning BWF World Championships Copenhagen”
“EM Herrehåndbold 2014”

Wonderful Copenhagen
Bag priserne står Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune, som for fjerde år i træk fejrer de danske forskere og organisationer, der står i spidsen for at tiltrække og arrangere de internationale begivenheder i København. De er typisk ulønnede, og deres bedrift gør en positiv forskel for deres fag- og interesseområde. Og ikke mindst for København. Overborgmester Frank Jensen, der var aftenens vært på Rådhuset, siger:

”Det har kæmpe betydning for København, at vi også i fremtiden kan tiltrække store, internationale kongresser. Jeg glæder mig derfor hvert år til at fejre alle de organisationer og frivillige, som yder en kæmpe indsats for at gøre København til den unikke kongresby, den er.”

En dugfrisk opgørelse viser, at alene de 151 internationale kongresser, der trak 63.100 delegerede til København i 2014, genererede en direkte turismeøkonomisk omsætning til byen på omkring 884 millioner kroner.

Kongresser og events som vækstmotor
Sammen med møde- og eventbranchen i København, samt danske forskere, læger og andre ildsjæle, arbejder Wonderful Copenhagen målrettet på at tiltrække internationale kongresser og events til hovedstaden. I 2014 blev hele 72 internationale kongresser skrevet i bøgerne til fremtidig afholdelse i hovedstaden. Disse kongresser forventes at bidrage med en estimeret turismerelateret omsætning på lige over 1 mia. kroner. Lars Bernhard Jørgensen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen siger:

”Kongres- og eventturismen er en afgørende industri for København og Danmark. Og det er ikke alene på grund af kongres- og eventdeltagernes substantielle bidrag til turismeomsætningen gennem et døgnforbrug, der er højere end de fleste andre former for turisme. Internationale kongresser er vigtige byggesten i arbejdet med at sikre Danmarks fortsatte succes som et af verdens førende vidensamfund og så fungerer særligt sportevents fremragende som platform for international branding af København som en af verdens bedste byer at bo og leve i.”

 

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design