Loading...

NYHEDER OM LØB

Ultraløbere til VM i Qatar

19. november 2014 · Jeppe Weinreich

100 km under trykkende varme. Det er de barske vilkår for Pia Joan Sørensen og Brian Arreborg Hansen, der fredag er Danmarks to repræsentanter ved VM 100 km i Doha.

For en måned siden tilbagelagde ultraløberen Brian Arreborg Hansen 87,159 km på seks timer, hvilket var ny dansk rekord. Det skete ved CPH 6 Hour Run. Fredag kommer den 30-årige Sparta-løber formentlig til at løbe godt en time længere. Målet er nemlig at klare de 100 km under drømmegrænsen på syv timer, og det skal ske ved VM 100 km. Med mesterskabet placeret i Doha, Qatar, bliver det ingen nem sag. Selvom løberne starter om aftenen og først slutter efter midnat, forventes temperaturen at komme til at ligge på godt 25 grader. Det afskrækker dog ikke den udholdende løber.

”Jeg er ikke typen, der tager til VM for at fedte en hæderlig placering hjem. Jeg vil give sub7-timer et forsøg, selvom det indebærer en risiko for, at jeg må udgå undervejs. Strategien er klar: første maraton i 2:56 timer, den næste lidt hurtigere og så fuld gas frem til mål.”

Fejrer fødselsdag undervejs
Knap så hurtigt et tempo har Pia Joan Sørensen tænkt sig at holde. Veteranen, der undervejs i løbet fylder 46 år, har vundet DM på distancen de seneste to år – og blev ved begge lejligheder kun slået af én mand. 8:19,58 timer lød vindertiden på ved seneste lejlighed.
Ganske godt gået af kvinden, som først begyndte at løbe, efter at hun havde fyldt fyrre

”Jeg startede med at løbe for fire år siden. Mit første løb var Copenhagen Marathon i 2010. Jeg havde da løbet i 3 måneder. Jeg kom i mål lige under 4 timer og jeg var helt høj. Den der mur alle taler, om oplevede jeg ikke, og det måtte betyde at jeg kunne løbe hurtigere, og fra da af var jeg hooked på løb. Jeg var totalt smadret i benene, men det betød ingenting – jeg ville forbedre min tid,” fortalte hun tidligere på året i et interview på bloggen Exploring the Limits.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design