Loading...

LØB I DANMARK

VM Halvmaraton hædret med fornem pris

12. december 2014 · Henriette Leth Nielsen

Kulturministerens Idrætspris 2014 blev torsdag aften tildelt Dansk Atletik Forbund for sit værtskab ved VM i halvmaraton.

”Det var en fornøjelse at følge VM i halvmaraton i foråret. Dansk Atletikforbund samlede motionister, eliteløbere og borgere til en herlig dag. Hele 30.000 mennesker var tilmeldt løbet, hvilket er deltagerrekord. Dansk Atletik Forbund har vist i praksis, at store idrætsbegivenheder kan samle mennesker, samtidig med at de sætter vores land på det internationale idrætslige landkort”, udtalte Marianne Jelved, da hun torsdag 11. december overrakte formand Karsten Munkvad en check og den fornemme pris.

"For dansk atletik har en sådan anerkendelse enorm betydning. VM viste, hvad vi som sport formår. VM var på mange måder et symbol på det enorme arbejde, som deltagerne lægger i træning, som frivillige uegennyttigt bidrager med, og som foreningerne skaber af værdi for det danske samfund," lyder det fra Jakob Larsen.

"VM viste, at vi med stærke partnere som Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, de to kommuner København og Frederiksberg samt vore mange øvrige samarbejdspartnere kan få skabt en bevægelse, som skaber en spændende og ny idræt. VM har også været blandt byggestenene til et nyt samarbejde. I de kommende år vil DAF og DGI samarbejde om udvikling af motionsløb i Danmark. Så selv om VM er slut, vil erfaringerne komme atletikken og det danske løbemiljø til gode i en lang årrække frem."

Baggrund for Kulturministeriets Idrætspris
Prisen på i alt 100.000 kr. uddeles af kulturministeren en gang årligt for en exceptionel idrætspræstation eller indsats inden for idrættens verden. Der er tale om en pris, som dækker hele idrætten – bredde såvel som elite. Dansk Atletik Forbund modtager prisen foran 11 andre indstillede kandidater.

Dansk Atletik Forbund er indstillet af Danmarks Idrætsforbund for at have været vært for VM i halvmaraton, der var en nyskabende begivenhed, som aktiverede danskerne og skabte international omtale af Danmark.

Prisen er tidligere gået til Dansk Bordtennis Union (2005), forskeren Bente Klarlund Pedersen (2006), trampolinspringeren Peter Jensen (2007), ildsjælen Martin Damgaard (2008), idrætsforeningen B 1909 (2009), tidligere dopingmisbruger og foredragsholder Ditlev Traasdahl Madsen (2010), forsker Bengt Saltin (2011), badmintonspiller Peter Gade og roer Eskild Ebbesen (2012) og Erhvervsskolernes Elevorganisation (2013).

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design