Loading...

NYHEDER OM LØB

Vikinger indtager Dublin Marathon

25. juni 2014 · Jeppe Weinreich

For nøjagtig 1000 år siden smed irerne de nordiske vikinger ud af landet. Det skete ved et blodigt slag i 1014 med tusinder af dræbte i begge lejre. Det jubilæum vil arrangørerne af Dublin Marathon nu markere på festligere og mere fredelig vis. Det gør de i samarbejde med Marathon Rejser, som regner med at sende en slagkraftig gruppe på togt til den grønne ø.

Marathon Rejser har fået et nyt løb på hylden. Dublin Marathon er et veletableret løb, som i år den 27. oktober fejrer dets 35 års jubilæum. Når det samtidig sker i 2014 - 1000 år efter det slag, som ethvert irsk skolebarn kan årstallet på, ja så er det noget, som skal fejres. Derfor har irerne nu allieret sig med den danske turoperatør Marathon Rejser, så et pænt antal af vikingernes efterkommere kan være med.

"Vi regner med at sende 50 danske løbere af sted - og et tilsvarende fra Sverige og Norge," fortæller Thorvald Mogensen fra det Viborg-baserede firma. "Vi oplever en pæn interesse for at være med. Det bliver virkelig noget helt specielt, og sammen med løbsarrangøren har vi lavet en særlig seance for vore deltagere."

Irsk helligdag
Om de danske deltagere vil løbe med vikingehjelm, er op til den enkelte, men festligt bliver det. Den 27. oktober er en irsk helligdag, som ud over maratonløbet markeres med teater-, kunst- og modefestivaler, musik og halloween-events. Så i år er der virkelig lagt op til ekstra fest og farver i forbindelse med jubilæet.

Ruten i den irske hovedstad er flad, og temperaturen på den tid af året vil typisk være mild omkring de 12-14 °C, så forudsætningerne er optimale for et godt løb sammen med de ca. 15.000 øvrige løbere fra hele verden. Start er ved Fitzwilliam Square i centrum af city, og mål er ved Merrion Square. Samtidig er turen gennem Dublin selvfølgelig lagt an som en rigtig turistrute, som varierer fra år til år, men altid går gennem Phoenix Park.

Det er stadig muligt at tage med Marathon Rejser til Dublin.

Pris pr. person inkl. flyrejse, alle skatter og afgifter, fire nætter på Hotel Mespil *** i delt dobbeltværelse med morgenmad, transfer fra lufthavn t/r, al nødvendig kørsel under opholdet samt dansk rejseleder. kr. 4.795 kr.

Læs mere i denne FOLDER

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design