Loading...

NYHEDER OM LØB

Thijs Nijhuis snuppede DM-titlen fra Abdi

08. august 2014 · Jeppe Weinreich

Den imødesete finale på 5000 meter ved sidste weekends DM levede op til de høje forventninger, men lidt overraskende var det ikke Abdi Hakin Ulad, som endte øverst på skamlen.

Tv og den skrevne presse kendte sidste søndag deres besøgelsestid. Stedet var Odense Atletikstadion, hvor mændenes dyst på 5000 meter på forhånd var et af de mere imødesete opgør. Men historien, som der var lagt op til, havde fokus på Abdi Hakin Ulad, der ankom direkte fra tre ugers højdetræningslejr. Dét fokus måtte imidlertid flyttes lidt, for da de 12½ omgange var tilbagelagt, var det Thijs Nijhuis fra Viborg AM, som stod med guldmedaljen om halsen.

Godt fjorten minutter før lød startskuddet på stadion, hvor der var ganske lummert og rigtig varmt i solen. Abdi Hakin Ulad lagde sig i front fra start og rundede de første 1000 meter i et tempo, som indikerede en sluttid lige under de 14 minutter. Abdi vidste, at skulle han vinde, så måtte det ikke ende i en spurt. Han var nødt til at løbe fra dem, og det forsøgte han så ved at lægge sig i front fra start. Thijs Nijhuis (Viborg AM), Michael Nielsen (Sparta) og Jakob Dybdal Abrahamsen (1900) gik dog med i det høje tempo, mens Jesper Faurschou (Herning LK) fornuftigt holdt sig tilbage.

Nok dalede tempoet en smule på de næste kilometer, men det var stadig pænt. Jakob Dybdal Abrahamsen (1900) måtte som den første af de tre forfølgere slippe taget og gik efterfølgende ud efter godt 3 km (i alt udgik seks løbere undervejs). Abdi fortsatte ufortrødent, men Thijs Nijhuis virkede ikke træt. Med 400 meter igen måtte Michael Nielsen også slippe de to, og med bare 100 meter igen satte Thijs Nijhuis så en spurt ind, som Abdi ikke kunne svare igen på. I mål fik Nijhuis - som ikke havde løbet en 5000 meter siden 2012 - noteret ny personlig rekord med 14:16,59 min. Dermed vandt 21-årige Nijhuis sin fjerde DM-titel i år (Kort Cross, DM-inde 3000 meter og DM Halvmaraton).

En vennetjeneste
"Abdi gjorde et ihærdigt forsøg på at slå mig i dag. Men da omgangstiderne begyndte at blive langsommere, gjorde det mig kun ekstra motiveret," lød det fra Thijs Nijhuis, der med et glimt i øjet erkendte, at Abdi havde gjort alt arbejdet. "Han var en super hare, men jeg gjorde ham også en vennetjeneste ved at presse ham i dag!"

Nu er det imidlertid 10.000 meter distancen (direkte finale), som Abdi skal løbe ved EM (se den på Eurosport eller DR3 onsdag d. 13. august kl. 19.51), og det bliver en ganske anden affære…

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design