Loading...

NYHEDER OM LØB

Tegner til et stort H.C. Andersen Marathon

11. september 2014 · Jeppe Weinreich

Kalenderen med konkurrerende løb er tætpakket her i september, men trods det faktum kan H.C. Andersen Marathon den 28. september melde om positive tilmeldingstal. Her godt to uger før starten tegner løbet til at blive en stor succes.

”Vi runder snart de 3300 tilmeldinger, og det er betydeligt flere end på samme tidspunkt for et år siden. Mange af de etablerede løb er under pres, men vi kan notere virkelig mange tilmeldinger på både den klassiske maraton og ikke mindst halvmaratonløbet for kvinder, der er Europas eneste af den slags.”

Sådan lyder det fra løbsdirektør Torben Simonsen her godt to uger før starten til H.C. Andersen Marathon.

Netop halvmaratondistancen oplever – om nogen skulle være i tvivl – en hidtil uset popularitet, senest manifesteret ved IAAF/AL-Bank VM Maraton i København i marts. Bare to uger før løbet i Odense er der Powerade Copenhagen Half Marathon i København samt Storebælt Halvmaraton mellem Nyborg og Korsør.

En folkedistance
”Vi mærker tydeligt, at halvmaraton er blevet en folkedistance i Danmark. Det skønnes, at 75.000 danskere vil løbe den halve maraton i 2014, og en god del af dem vil løbe i Odense. På samme tid vil en del løbere efter et par halvmaratonløb kigge op mod den fulde distance,” siger Torben Simonsen.

Det klassiske H.C. Andersen Marathon i Odenses gader har i år – som det ofte har været tilfældet - status af DM, og det er samtidig kendt som et hurtigt løb. Løbsrekorden for mænd er således identisk med den hurtigste tid opnået på dansk grund nogensinde.
 
Ikke nok med det, så er der i år tale om et lille jubilæum, eftersom det er 15. gang, at løbet går igennem Odenses gader. Det markeres med et "nyt løb i løbet", hvor der tilbydes et stafetløb for firmaer, der hver stiller med fire deltagere, som deler distancen på 42 km.

Du kan frem til d. 26. september stadig nå at tilmelde dig én af distancerne. Vær opmærksom på, at tilmelding på løbsdagen IKKE er mulig.


Fakta:
H.C. Andersen Marathon afvikles i år på den sidste søndag i september. Arrangementet omfatter den klassiske maratondistance på 42,195 km, 1/2 maraton på 21,097 km for kvinder, 1/2 maraton for mænd, Firmastafet (4 deltagere på hvert hold) og MiniMarathon over 4,2 km.
Mere info på: www.hcamarathon.dk

 

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design