Loading...

NYHEDER OM LØB

Sydkystmaraton: Løb efterårsferien i møde

24. september 2014 · Jeppe Weinreich

Den 12. oktober er det atter blevet tid til efterårets store løb i Greve. I fjor deltog 900 motionsløbere, men arrangørerne forventer, at tallet i år runder de magiske 1000. MotionDANMARK udlodder tre startnumre i en lille læserkonkurrence...

Succeskonceptet er det samme som sidste år. En flad og hurtig rute mellem havnene i Hundige og Vallensbæk – og med mulighed for at løbe en kvart, en halv eller den hele maraton på en DAF-opmålt rute. Det er der mange, der allerede har takket ja til.

”At dømme ud fra tilmeldingen lige nu, så er vi godt på vej til at runde de 1000 deltagere i år,” fortæller Claus Gudmundsson, næstformand i arrangørklubben Greve Trim. ”Det er primært halvmaratondistancen, som trækker, og det passer jo meget godt med den trend, der kører lige nu. Det er tilmed en helt flad rute, perfekt til hurtige tider.”

Alle deltagere starter ved Hundige Havn og kommer – med undtagelse af dem, der nøjes med at løbe 5 km – helt ud til Vallensbæk Havn såvel som et smut forbi kunstmuseet Arken i Ishøj. Ruten er 10,5 km – altså en kvart maraton.

Forår og efterår
Greve Trim arrangerer både en forårs- og en efterårsudgave af Sydkystmaraton. Konceptet for de to løb er det samme, men startsted og rute er forskellig. Claus Gudmundsson kan ligeledes fortælle, at løbet næste år skifter navn til det mere retvisende ”Sydkystløbet”.

Skolernes efterårsferie starter samme weekend som løbet, og forhåbentlig vil vejret i år være med arrangørerne. Det var bestemt ikke tilfældet i fjor, hvor en kraftig storm natten før det store dag drillede.

”Vi havde aftenen før løbet sat et helt nyt telt på 72 kvadratmeter op. Det var så faldet helt sammen, da vi mødte op om morgenen. Men det lykkedes os at få det op igen i tide. Der skal mere til, før vi aflyser,” forsikrer Claus Gudmundsson.

Skulle det gå hen og blive en kølig dag den 12. oktober, så bydes der heldigvis på varm suppe, kakao og kaffe. Og det er gratis – for løbere såvel som tilskuere. Ud over de fire ruter finder der også et børneløb sted.

Mere info om Sydkystmaraton HER

VIND ET STARTNUMMER
MotionDANMARK har fået fat i tre startnumre (valgfri distance), som vi nu udlodder i en lille læser quiz.

Spørgsmål: Hvis man vælger at løbe en halvmaraton ved Sydkystløbet, hvor mange omgange skal man så ud på?

Send venligst dit svar til info@motiondanmark.dk med angivelse af navn, postadresse og din foretrukne distance. Vi skal have svaret senest d. 5. oktober. Vinderne får direkte besked.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design