Loading...

NYHEDER OM LØB

Nytårsløb over hele landet

21. november 2014 · Jeppe Weinreich

Aldrig har udbuddet været større, når det gælder om at løbe det nye år ind. Den festlige og sunde måde at sige farvel til motionsåret på, trækker stadig flere folk til. Nytårsløbet i Herning gælder som det mest traditionsrige af slagsen.

At sige, at man løber det nye år ind, er lidt af en tilsnigelse. For stort set alle nytårsløb starter typisk om formiddagen, så man efterfølgende kan nå at få sig et bad og tage festtøjet på, inden klokken slår 12. I Herning den 31. december 1986 begyndte Ole Sørensen imidlertid først sine 21,1 km lige inden klokken 24, så han først kom i mål i 1987. Enmandsløbet – i bidende frost og snestorm – skete for at samle penge ind til Radio Herning. Det vakte dengang en del opsigt, og med stuntet var en tradition født. Allerede næste år mødte en større flok op for at løbe, men om eftermiddagen – man skulle jo nødigt gå glip af nytårsfesten.

I år forventes godt 800 løbere at stille op til Sydbank Nytårsløbet, der skydes i gang kl. 10, og der er som altid kun én distance: den 21,1 km lange halvmaraton. Oprindeligt var det Snejbjerg Motion, der stod som arrangør. Nu er de med Herning Løbeklub fælles om at afvikle eventen.

”Vi er selvfølgelig stolte over, at så mange har ladet sig inspirere af vores løb, men samtidig kan vi også mærke konkurrencen fra de andre løb. Tidligere kom folk fra det meste af Jylland for at løbe Nytårsløb i Herning, og vi var bl.a. altid sikre på, at der kom to busser fra Aarhus fyldt med løbere,” fortæller Morten Fagerlund fra Herning Løbeklub.

”Vi har stadig deltagere, der kommer langvejs fra for at løbe vores løb, men ikke i samme grad som tidligere. Deltagerantallet er sådan set ret stabilt omkring 700-800 deltagere, men det er i høj grad båret af sportens fremgang, der gør, at flere lokale har lyst til at løbe en halvmaraton. Det vejer op for de udenbys løbere, der fravælger at køre helt til Herning for at løbe, når de nu har muligheden for at løbe et lokalt nytårsløb i deres egen baghave.”

Odense, København og alle de andre
Når århusianerne ikke i samme grad tager turen til Herning, skyldes det naturligvis, at de i mellemtiden har fået deres eget nytårsløb. Det samme er tilfældet i København, hvor Änglamark Nytårsløb med start på Østerbro også efterhånden kan kaldes en fast tradition. Ud over løbene i Herning og København indgår Nytårsløbet i Odense som det tredje af slagsen i MotionDANMARK Kalenderen 2014. Det er de fynske arrangører bag H.C. Andersen Marathon, som står bag løbet, hvor der er to distancer på enten 5 eller 10 km.

Men som sagt findes der mange andre løb i det ganske land. I Skive hævder de at have holdt deres løb siden 1966, men placeret efter årsskiftet den 4. januar 2015 falder det ikke helt ind i kategorien af løb, som afslutter et langt motionsår.

Nytårsløb i MotionDANMARK Kalenderen 2014
Sydbank Nytårsløb, Herning
Nytårsløbet, Odense
Änglamark Nytårsløb, København

Andre nytårsløb
Nordea Nytårscup, Aarhus
Hvalsøløbet, Hvalsø
Socialmarathon, Kastrup
Fredericia Kajakklub Nytårsløb, Fredericia
Nytårsraketten, Ringe
Nytårsløbet, Nørresundby
Søhus Stige Nytårsløb, Stige
Skovmotionisternes Nytårsløb, Holstebro
AMOK’s Nytårsløb, Aalborg
Strandby Karrusel Løb – Nytårsløbet, Strandby

Efter årsskiftet
Nytårsløb, Hasle (Bornholm) (1. januar)
Nytårsløb, Skive (4. januar)

(Listen er ikke fuldstændig)

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design