Loading...

NYHEDER OM LØB

Nykredit Copenhagen Marathon på vej mod rekord

16. januar 2014 · Jeppe Weinreich

Selvom der er fire måneder til start, har 4.500 allerede tilmeldt sig maratonløbet. Det er langt højere end på samme tidspunkt sidste år, og det giver arrangørerne forhåbning om, at antallet af gennemførende i sidste ende kunne nå over 10.000.

Trods stor succes de senere år har arrangørerne bag Nykredit Copenhagen Marathon fortsat en milepæl at komme forbi: 10.000 gennemførende løbere. Det har været tæt på flere gange. I 2010 var der med 12.644 tale om en ny tilmeldingsrekord, men i sidste ende kom "kun" 9.874 i mål. De seneste tre år har det ligeledes været tæt på det magiske femcifrede tal, senest i fjor med 9.592 løbere i mål.

Men i år skal det være. Og flere indikationer peger på, at det vil ske. Forhåndsinteressen har aldrig været så stor; det ses ikke kun på antallet af tilmeldte her fire måneder før den store dag, men også fortræningen, som Sparta AM forestår, er blevet en gevaldig succes. Forleden mødte ikke færre end 1063 løbere op til en uformel 15 km tur ud til Utterslev Mose.

"Det er blot anden gang, at vi er over 1000 deltagere til en fortræning, så vi håber da absolut på, at vi når over de 10.000 i år," lyder det fra formand i Sparta AM, Niels Jørgen Holdt. "Men man skal være forsigtig med at spå, for det er ikke sikkert, at tendensen holder."

Med et for længst udsolgt IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton placeret i slutningen af marts, kunne man foranlediges til at tro, at det er denne interesse, som har smittet af og givet løberne lyst til at prøve den fulde distance i samme by små to måneder senere. Den tror Niels Jørgen Holdt dog ikke på.

"Mange af deltagerne i VM-løbet er førstegangsløbere. Jeg tror ikke, at de tager det næste trin op allerede i år. Den store interesse for halvmaratonløb smitter ikke helt af på løbene med den fulde distance," siger Sparta-formanden, som selvsagt gerne så endnu flere prøve kræfter med den klassiske distance.

"Vi skal have fat i 5 km-løberne. Jeg vil påstå, at kan man løbe 5 km i dag, så kan man også træne sig op til at løbe en maraton i maj. Bare ved at træne metodisk to-tre gange om ugen."

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design