Loading...

NYHEDER OM LØB

Afrikansk stormløb mod Odense

23. september 2014 · Jeppe Weinreich

Flere end 20 topløbere fra Kenya og Etiopien har fået færten af gode præmiepenge ved H. C. Andersen Marathon den 28. september. I den indlagte DM-konkurrence stiller 272 løbere op.

Det er dét danske maratonløb med den hurtigste vindertid nogensinde, det internationale startfelt er det bredeste nogensinde - og så har løbet i år samtidig status af DM. Jo, der er meget at se frem til ved årets H. C. Andersen Marathon i Odense.

”Vi kan notere, at eliten igen i år finder vej til Odense. Den tidligere verdensrekordindehaver Paul Tergat er nu træner i Kenya, og han har bebudet, at han sender en gruppe meget hurtige folk til vores løb,” lyder det fra løbsdirektør Torben Simonsen. ”Vi vil fortsat gøre en indsats for at fastholde vores status som Nordens hurtigste maratonløb. Og her er det helt nødvendigt at engagere østafrikanske løbere fra primært Kenya.”

Et veritabelt udskilningsløb
Sandsynligheden for en østafrikansk sejr er altså ganske stor, men hvem det bliver, er svært at spå om.

”Feltet i år er det bredeste nogensinde uden egentlige favoritter. Der er helt nye, spændende navne på plads, som efter gode løb på 10 km og 1/2 maraton nu prøver den klassiske distance.  Det bliver en kanon-god konkurrence og et veritabelt udskilningsløb. Hvis vejret spiller med, får vi rekordtider. Publikum kan godt begynde at glæde sig,” siger Torben Simonsen.

Halvmaraton – en folkedistance
Med knap to uger til løbet kan der noteres meget fine tilmeldingstal trods konkurrence fra to store halvmaratonløb i sidste uge og – ikke mindst - Berlin Marathon på den samme dag.

”Vi kommer over sidste års tilmeldingstal på godt 3.600 deltager. Halvmaratonløbet for kvinder, der var Europas første af sin slags, kommer over 1.000 deltagere. Vi mærker helt klart, at halvmaraton er blevet en folkedistance i Danmark med foreløbig fem store hjemlige løb i år. 75.000 danskere vil løbe den halve maraton i 2014, og en god del af dem vil løbe i Odense, hvor vi også har en separat halvmaraton for mænd, der løber sammen med maratonløberne. På samme tid vil en hel del løbere efter et par halvmaratonløb kigge frem og drømme om den fulde distance om et år eller to," slutter Torben Simonsen.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design