Loading...

Nyheder om løb

H.C. Andersen Maraton 2014

03. oktober 2014 · David Møller og Henriette Leth Nielsen

Kampen om det danske mesterskab blev en forudsigelig eventyrfortælling med en lille krølle.

H. C. Andersen-løbet har fra at være et rent maratonløb udviklet sig til at favne flere distancer, således er der inden og i maratonløbet placeret henholdsvis halvmaratonløb for kvinder og mænd.

På den halve distance blev der på kvindesiden vist et pænt niveau. Således løb de tre første kvinder tider, der, jævnfør statletik.dk, ligger indenfor et minut fra deres personlige rekorder.

Det blev her Esbjerg Tri og Multisports Kirsten Pettersson, der løb af med sejren lidt over et minut foran OA/OGFs Tine Pallisgaard, der igen var et par minutter foran Viborg AMs Ulla Binderup.

Top 3 halvmaraton kvinder:
Kirsten Pettersson (Esbjerg Tri og Multisport) 1:19:27
Tine Rosengren Pallisgaard (OA/OGF) 1:20:48
Ulla Binderup Jacobsen (Viborg AM) 1:23:33

På herresiden blev der leveret rigtig fine tider, således blev det til personlige rekord for to ud af top tre løberne. Vinderen af den halve distance blev Århus1900s Ulrik Heitmann, der kom i mål lidt over et halvt minut før Århus Fremads Thorkild Sundstrup, der blot var ca. ti sekunder foran OA/OGFs Steffen Marssaro. De to sidstnævnte satte personlig rekord.

Top 3 halvmaraton herre:
Ulrik Heitmann (Århus1900AM) 1:07:11
Thorkild Sundstrup (Århus Fremad) 1:07:47
Steffen Massaro (OA/OGF): 1:07:59

Til selve hovedbegivenheden, maratonløbet, var der, som sædvanligt også inviteret udenlandske løbere, som skulle bidrage til at levere hurtige vindertider. Desværre, udeblev de helt hurtige tider. På herresiden blev løbet, ikke overraskende domineret af østafrikanske løbere. Det blev da også til en kenyansk sejr ved James Kimaiyo Cheboi, som vandt i tiden 2:17:16 timer.

Top 3 maraton herre:
James Kimaiyo Cheboi (Kenya) 2:17:16 timer
Tekalegn Tebelu Abebe (Etiopien) 2:17:35 timer
Raymond Kiprono Tanui (Kenya) 2:18:55 timer
Billedet på kvindesiden var det samme, som på herresiden hvor de tre første pladser blev besat af østafrikanske løbere. Kenyanske Hellen Jepkosgei Kimutai løb her med sejren i tiden 2:40:50 timer.

Top 3 maraton kvinder:
Hellen Jepkosgei Kimutai (Kenya) 2:40:50 timer
Rael Kimaiyo Jepyator (Kenya) 2:41:26 timer
Ayelu Abebe Hordoffa (Etiopien) 2:43:19 timer

I kampen om det danske mesterskab udeblev spændingen om mesterskabet med Henrik Thems deltagelse. Henrik, der også var forsvarende dansk mester, klarede opgaven at forsvare mesterskabet, uden større problemer, og genvandt sit mesterskab med en margin på ca. fem minutter ned til sølvmedaljetager Klaus Hagensen fra Århus1900, der vinder sin første individuelle seniormedalje, og samtidig sætter personlig rekord. Rene Nielsen fra Skive AM bliver 3’er med en margin på blot 27 sekunder ned til nr. 4 Lars Vels fra Viborg AM. Så her var der lidt spænding om bronzen.

DM herre top 3:
Henrik Them Andersen (Sparta AM) 2:23:29 timer
Klaus Hagensen (Århus900 AM) 2:28:15 timer
Rene Nielsen (Skive AM) 2:33:30 timer

På kvindesiden var det mere åbent, hvem der skulle løbe med det danske mesterskab. Størst forventninger var der givetvis til de to Skive løbere Lone Balling og Luise Sønder, der sammen med den lige så rutinerede Dorthe Dahl fra Blovstrødløverne, givetvis ville stå med de bedste kort. Man skulle dog på ingen måde undervurdere Køge AKs Rikke Due –Andersen og Spartas Valborg Heinesen, som begge også måtte formodes at kunne være med i kampen om mesterskabet.

Fra start var der en anelse spredning på løberne, med Lone Balling, som frontløber, med et lille hul ned til Dorthe Dahl og Rikke Due –Andersen, der igen havde et lille hul ned til Valborg Heinesen og Luise Sønder. Halvvejs ligger løberne dog tættere på hinanden, og mesterskabet kan næsten gå hvilken vej det skal være. Dog viser Rikke Due –Andersen rigtig flot styrke og forsvare sin førerposition, som hun har ved halvvejs, og vinder sit første danske individuelle mesterskab. Der er givetvis stor glæde i Køge AK, da det er noget tid siden, at de på kvindesiden har vundet et individuelt seniormesterskab. 2’er bliver Lone Balling, der trods et godt udlæg ikke taber mere terræn, end en enkelt placering. Valborg Heinesen løber et godt progressivt løb og ender med en flot bronzemedalje, for at have disponeret klogelig.

DM kvinde top 3:
Rikke Due –Andersen (Køge AK) 2:46:41 timer
Lone Balling (Skive AM) 2:49:10 timer
Valborg Heinesen (Sparta AM) 2:49:35 timer

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design