Loading...

NYHEDER OM LØB

H. C. Andersens Marathon for 15. gang

30. juli 2014 · Jeppe Weinreich

Den 28. september lyder startskuddet til det klassiske maratonløb i Odense, som i år også tæller som dansk mesterskab på distancen. Et flot elitefelt forventes at stille til start foran de mange motionsløbere, for hvem fortræningen allerede er begyndt.

Når det klassiske H.C. Andersen Marathon skydes af den 28. september, kan løbet fejre et lille jubilæum. Det er 15. gang, der afvikles maratonløb gennem byens gader.

"Gennem årene har vi afviklet mange mesterskaber i vores løb, siger løbsdirektør Torben Simonsen - "Vi har for 9. gang indlagte danske mesterskaber i alle aldersgrupper her i Odense. Det giver vores løb ekstra status, og det er altid en fornøjelse af se de bedste danske løbere dyste med en række af vores lokale deltagere. Sammen med et stærkt elitefelt vil det give H.C. Andersen Marathon et ekstra løft, at der er guld, sølv og bronze at kæmpe om. "

Træningen i fuld gang
At gennemføre et langdistanceløb kræver forberedelse og træning.

"Allerede fra den 27. juli er der gratis træning med tempoholdere hver søndag klokken 9 fra Ansgar Anlæg ved kirken, undtagen den 31. august, hvor der afvikles Cityløb i Odense, siger Torben Simonsen. "Tilbuddet gælder for både halv- og helmaratonløbere, der gerne vil løbe sammen med andre i større grupper efter niveau og træningstilstand. Vi har mange hundrede med hvert år, og især for begyndere kan det være en meget positiv, træningsmæssig øjenåbner at komme ud blandt rutinerede løbere."

Nyt løb i løbet
Også i H.C. Andersen Marathon´s 15. udgave er der nyskabelser.

"Vi tilbyder i år et stafetløb for firmaer, der hver stiller med fire deltagere, som skal dele distancen på de 42 km, siger Torben Simonsen. "Stafetten er med til at markere 15-års jubilæet og er et godt tilbud til virksomheder og firmaer."

H.C. Andersen Marathon afvikles i år på den sidste søndag i september. Arrangementet omfatter den klassiske maratondistance på 42,195 km, 1/2 maraton på 21,097 km for kvinder, 1/2 maraton for mænd, Firmastafet (4 deltagere på hvert hold) og MiniMarathon over 4,2 km.

Løbet indgår i MotionDANMARK Kalenderen 2014 Tilmelding til de omtalte arrangementer kan ske på www.hcamarathon.dk

(foto: Kim Gudmand )

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design