Loading...

NYHEDER OM LØB

GymnasieCross på skemaet

19. marts 2014 · Jeppe Weinreich

Eleverne på Viby Gymnasium blev for andet år i træk sendt ud på en 4x1000 meter stafet. Det blev en overvældende succes med knap 100 gennemførende hold. Hurtigst af alle var enmandsholdet Jakob Dybdal Abrahamsen.

Roskilde samt Aarhus-forstaden Viby lagde i fjor græs til pilotprojektet GymnasieCross (egentlig SkoleCross) under Dansk Atletik Forbund. I år bliver succesen gentaget, og i tirsdags blev eleverne på Viby Gymnasium derfor sendt ud på en rask løbetur i det kuperede terræn omkring skolen.

Et stafethold består af fire personer, der hver skal gennemløbe den én km lange løberute. Hold med navne som "Stegt Flæsk" og "Pain in the vein" kom på fin vis igennem den prestigefyldte dyst, hvor der også var konkurrence udefra i form af nogle gæstende hold fra Viborg HF & Gymnasium.

Et perfekt setup
Løbet var præget af stor gejst, og selve ruten og hele setup'et var forbedret i forhold til debuten i fjor. Ikke mindst den professionelle tidtagning (Sportstiming) fungerede perfekt og kunne give holdene tider og placeringer få minutter efter løbet.

At dømme efter stemningen på løbsdagen kommer der også cross på skemaet til næste år. Flere gymnasier har vist interesse for at være med, og om alt går vel, vil der i en nær fremtid være landsdækkende gymnasiemesterskaber i cross - eller terrænløb, som det også kaldes.

Hurtigst af alle i tirsdags var ikke uventet Jakob Dybdal Abrahamsen (foto) fra Aarhus 1900. Den 19-årige løber er regerende nordisk juniormester og havde ingen problemer med at vinde, selvom han tog alle fire ture alene.

Billeder kan ses HER

Resultatliste

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design