Loading...

NYHEDER OM LØB

Grønlandsk langrendsløber imponerer på maraton

05. september 2014 · Jeppe Weinreich

Ved Vinter-OL i Sochi stillede han op for Danmark – i langrend. Sidste weekend viste den 33-årige Martin Møller, at han også har fart på uden ski, da han satte (uofficiel) grønlandsk rekord med 2:22,23 timer.

Atletikresultater fra Grønland er en sjældenhed. Men sidste søndag var en undtagelse. Her blev maratonløbet i Maniitsoq nemlig vundet i den flotte tid 2:22,23 timer. Manden bag det flotte resultat, Martin Møller, turde ikke være helt ukendt i sportskredse. Den 34-årige dansk-grønlandske atlet – født i Næstved, men bosiddende i Nuuk - repræsenterede nemlig Danmark ved Vinter-OL i år på langrendsdistancerne 15, 30 og 50 km.

Med den suveræne tid satte han sine konkurrenter til vægs og forbedrede samtidig den 14 år gamle grønlandske rekord med 2½ minut. Ruten i Maniitsoq er GPS-opmålt og ikke officielt anerkendt, hvorfor tiden ikke finder vej til ranglisterne. Det ændrer dog ikke ved det faktum, at det var en imponerende præstation og en af de helt store i grønlandsk idrætshistorie.

”Jeg er super glad. Jeg havde lidt håbet på det på forhånd, og så startede jeg ret hårdt og kunne godt se, at jeg ved halvmaraton og 30 km lå rigtig godt. De sidste 10 kilometer var det bare fuld kraft på,” udtalte han efter løbet til KNR.

Selvom Martin Møller var overrasket over den gode tid, så kommer det ikke helt uventet.

”Jeg har trænet langt bedre de sidste par år, så nu var det pludselig muligt at nå derop. Jeg er rigtig glad og stolt,” siger rekordsætteren.

Også hos kvinderne var der grønlandsk sejr. Det var Miiti Lynge, der var hurtigst med tiden 3:32,08 timer.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design