Loading...

NYHEDER OM LØB

Danskere jagter i Tokyo den sidste skalp

14. februar 2014 · Jeppe Weinreich

Sidste år blev Tokyo Marathon optaget som det sjette fuldgyldige medlem af maratonløbenes Grand Slam - de såkaldte Majors. Så har man allerede gennemført 42,195 km i Boston, London, Berlin, Chicago og New York, må man nu en tur til Japan for at få samlingen komplet. Det er også grunden til, at Marathon Rejser i år har fået destinationen på for første gang. Onsdag (19/2) sender de 40 danskere og 10 supportere ud på den lange rejse.

Maratonløb er en meget stor sport i Japan. Nationens bedste løbere nyder stor bevågenhed i medierne, og rigtig mange japanere motionerer flittigt. Så selvfølgelig er Tokyo Marathon en kæmpe event. 40.000 løbere trækker løbet, men arrangørerne kunne efter sigende sælge 300.000 startnumre, om det teknisk var muligt.

Det siger sig selv, at løbet er et af de sværeste maratonløb i verden at få adgang til, så hos den danske arrangør Marathon Rejser er man selvsagt glad for at kunne sende 50 af sted, hvoraf de ti tilhører kategorien "den bedre halvdel", som er med for at heppe - og naturligvis opleve Japan. Basispakken til 12.995 kr. er med fly og fire overnatninger, men mange har valgt en større pakke med yderligere fem dage og diverse udflugtsmål.

Den sidste skalp
"Den typiske løber, der har købt pakken hos os, har prøvet de fem andre Majors og vil nu have fat i den sidste skalp," fortæller Thorvald Mogensen fra Marathon Rejser, der har kontor i Viborg. "Man tager jo ikke til Tokyo for at løbe sit første maratonløb! Andre af vores passagerer har måske gået og tænkt på engang at besøge Japan, og med et maratonløb i Tokyo har muligheden budt sig."

Tokyo Marathon er med dets placering den 23. februar det første af de seks store løb. Og det kan sagtens blive en kølig omgang. P.t. ligger der sne på gaderne i den japanske hovedstad, hvilket er ret usædvanligt, men ifølge Thorvald Mogensen skulle forholdene blive bedre i den kommende tid.

Udsolgt - kom tilbage i 2018
For længst er der meldt udsolgt, og det bliver der formentlig også snart til samme tur i 2015. Boston og New York - to af de andre Majors - har ligeledes været udsolgt længe. Her er det om muligt endnu sværere at få et startnummer, hvorfor man tidligst kan komme med Marathon Rejser til disse to destinationer i 2018.

Et løb, som til gengæld ikke har solgt alverden i år, er Berlin Halvmarathon. Det har sin naturlige årsag i dets termin d. 30. marts. Det er nemlig dagen efter, at 30.000 har løbet samme distance ved VM i København.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design