Loading...

NYHEDER OM LØB

Copenhagen Half Marathon får super hurtig rute

26. november 2014 · Henriette Leth Nielsen

Med en super hurtig rute gennem mange af hovedstadens bydele er der udsigt til massevis af personlige rekorder til Københavns nye verdensklasseløb, Copenhagen Half Marathon, der afvikles søndag 13. september 2015 – en uge tidligere end først annonceret.

Start og mål bliver på Øster Allé lige ved Parken i København, når Copenhagen Half Marathon afvikles søndag 13. september 2015. Københavns nye verdensklasseløb er blevet flyttet en uge frem i forhold til den oprindelige dato.

"Vi har valgt at flytte datoen for den første udgave af Copenhagen Half Marathon til søndag 13. september 2015 for at få plads til alle brikkerne i puslespillet. Datoændringen er et resultat af en dialog med de partnere og aktører der er involveret i projektet. For rigtig mange både danske og udenlandske løbere, er det nok en fordel, at der nu er to uger mellem Copenhagen Half Marathon og Berlin Marathon, der ligger 27. september, så de ikke skal vælge mellem de to store løb, men godt kan nå at deltage i begge”, fortæller direktør i Dansk Atletik Forbund Jakob Larsen.

Massevis af fede københavnersites på ruten
Straks efter start passeres en række københavnske seværdigheder; først Trianglen, Østerport station og Nyboder, videre forbi Statens Museum for Kunst og Botanisk Have og langs Kartoffelrækkerne og søerne til Nørrebro. Der løbes ad Dronning Louises Bro og ud ad Nørrebrogade forbi den populære gule mur langs Assistens Kirkegård.  Vejen fra Nørrebro til Frederiksberg går under Bispeengbuen, hvilket bl.a. betyder, at man ikke forstyrrer en af hovedtrafikårerne ind til København. På Frederiksberg løbes der ad Nordre Fasanvej, Godthåbsvej, Allégade og Frederiksberg Allé videre til Vesterbro. Fra Vesterbro til Københavns Indre By er der flere lange lige strækninger, bl.a. hele to kilometer langs vandet ved Kalvebod Brygge og Christians Brygge. Derefter passeres Christiansborg, Holmens Kirke, Nyhavn og Marmorkirken, inden løbet afsluttes på Østerbro.

"Det ser rigtig spændende ud med en hurtig rute, som bringer os endnu mere rundt i hele byen end til VM. Det bliver helt sikkert attraktivt at deltage uanset niveau", udtaler Thomas Elsgaard, motionsløber og træner i Greve Trim Motionsklub.

Endnu bedre rute end til VM
Der blev løbet exceptionelt hurtige tider til VM Halvmaraton i marts. Løbsdirektør for New York City Marathon, Mary Wittenberg, var blandt deltagerne og beskrev ruten som utroligt smuk og flad som Berlin. Direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen, beskriver cphhalf-ruten som endnu bedre end den populære VM-rute. Nogle af de danske eliteløbere, der også repræsenterede Danmark ved VM, har kigget på den netop offentliggjorte rute og er ligeledes tilfredse:

Lars Budolfsen, dansk mester på halvmaraton i 2013: ”Det er en rigtig spændende rute. Først og fremmest synes jeg det er fedt, at der er start og mål på Øster Alle. Dette område udgør den perfekte ramme et stort løb, herunder især opløbsstrækningen. Hvis svingene på ruten kan laves lige så "bløde" og runde som til VM, så er jeg sikker på, at det bliver en rigtig hurtig rute og i det hele taget et fantastisk arrangement."

Thijs Nijhuis, forsvarende dansk mester på halvmaraton: ”Ruten går igennem hjertet af København, som generelt er meget flad og derved bliver lynende hurtig. Modsat VM hvor starten gik fra Christiansborg slotsplads, vil det nye Copenhagen Half Marathon starte og slutte i Fælledparken. Alt i alt en hurtig rute i det indre København, der lægger op til personlige rekorder på stribe.”

Henrik Them, forsvarende dansk mester på maraton: ”VM halvmaraton var den største enestående begivenhed for løbesporten herhjemme. Med en hurtig rute igennem de mest seværdige steder i København gik det hele op i en højere enhed. Copenhagen Half Maraton bygger videre på succesen fra VM og har lavet en rute, der kan måle sig med de hurtigste halvmaratonløb rundt omkring i verden. Med det gode løbeklima i september herhjemme er det muligt at løbe rigtig hurtigt. Vores by skal nok endnu engang vise vi er løbernes hovedstad nummer 1."

Der åbnes for salg af startnumre til Copenhagen Half Marathon mandag 1. december på www.cphhalf.dk. Følg med allerede nu på www.facebook.com/cphhalf

 
Arrangører og partnere
Copenhagen Half Marathon 2015 arrangeres af Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik og Motion i samarbejde med Sport Event Denmark, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.
Copenhagen Half Marathon bygger videre på successen fra IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton 2014 og det populære Powerade Copenhagen Half Marathon, og næste mål er at løfte motionsløb i Danmark til det højeste internationale niveau.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design