Loading...

(foto: Kim Gudmand)

NYHEDER OM LØB

Eliteløbere i mudderdyst

21. oktober 2014 · Jeppe Weinreich

Førstkommende lørdag tages der hul på den 37. sæson af vinterturneringen Cross Challenge. Det sker på en mark i Strib ved Middelfart, hvor den danske elite kæmper om pladser til NM Cross. Med den megen regn, som er faldet den seneste uge, er der lagt op til en pløret, men spændende 1. runde.

Selvom Cross Challenge også rummer løb på landevej, lever årets udgave i den grad op til sit navn. Således foregår fem af turneringens seks runder i kuperet terræn, og der er ingen tvivl om, at årets første etape den 25. oktober i Strib ved Middelfart bliver en rigtig gang cross på et svært og mudret underlag. Men det afholder bestemt ikke hele den danske elite i at dukke op. Både Henrik Them (Sparta), Abdi Hakin Ulad (Korsør AM) og Thijs Nijhuis (Viborg AM) – foruden andre stærke navne - står klar på startstregen til at give hinanden en god fight i et løb, hvor det handler om placeringer og ikke sluttiden.

To uger efter crossrunden er der NM Cross i Finland, og løbet i Strib tæller som udtagelse til dette mesterskab. Det har ligeledes fået flere af de bedste kvindelige løbere til Strib. Simone Glad (Odense Atletik) - der har vundet den samlede sejr i Cross Challenge de seneste tre sæsoner – møder her bl.a. den danske mester på halvmaraton, Louise L. Batting (1900), som gør et comeback efter en mindre skadespause. På startlisten figurerer overraskende nok Maria Sig Møller (Sparta), der ikke har været med i turneringen, siden hun sidst stillede op (og vandt) i Holbæk i februar 2011.

Rundstrækningen er 1,5 km, og den skal kvinderne (start kl. 13) gennemløbe fem gange (7.5 km), mens det for mændenes vedkommende (start kl. 14) drejer sig om i alt seks (9.0 km). I begge klasser løber juniorerne (op til 19 år) med, men de nøjes med to omgange mindre. Det vil så vise sig, om de bedste formår at følge med seniorerne.

Specielt pigernes juniorklasse er imødeset med crossdebuten til det nye store talent Anna Emilie Møller (Blovstrød), der bl.a. kommer op imod triatleten Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Tri) – nr. 10 i triatlon ved Ungdoms-OL i Kina for nylig.

Cross Challenge 2014-2015
1. runde: Strib d. 25. oktober – cross 7.5/9.0 km
Se hele programmet HER

Cross Challenge har været afviklet hvert år siden 1978. Turneringen består af seks runder. Der konkurreres både individuelt og for hold. Efter den sidste runde kåres en samlet vinder hos junior, senior og veteraner. For at deltage skal man være medlem af en klub under Dansk Atletik Forbund.     

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design