Loading...

NYHEDER OM LØB

Budolfsen får en bid af det store æble

30. oktober 2014 · Jeppe Weinreich

Den danske maratonløber glæder sig til at stå på én af de allerstørste scener inden for løb - New York City Marathon, der fyres af førstkommende søndag. Trods udsigt til kulde og blæst i metropolens gader forventer den 34-årige Lars Budolfsen en fed oplevelse.

50.266 løbere. Så mange løbere gennemførte sidste år New York City Marathon, som dermed kan kalde sig verdens største maratonløb. Det turde således være overflødigt at nævne, hvor vigtigt et løb det er. Mens Caroline Wozniackis start i år sørger for ekstra stor opmærksomhed i de danske medier, så er der også i de hjemlige atletikkredse øget opmærksomhed på arrangementet i år, og det skyldes naturligvis Lars Budolfsens start i mændenes elitefelt.

Den 34-årige Sparta-løbers forbløffende rejse fra motionist- til eliteklasse har vi tidligere omtalt her på siden. I sit seneste løb – ved EM i Zürich i august - blev han bedst placerede dansker. Tiden ved den lejlighed lød på 2:17,54 timer – bare 18 sekunder fra den personlige rekord fra Hamborg 2013. Ruten i Zürich var dog langtfra optimal, hvilket sandsynligvis kostede en klækkelig PR-forbedring.

New York Marathon er ikke heller ikke kendt som nogen hurtig rute. Trods stjernespækkede startfelter hver gang har en verdensrekord kun set lyset ved en enkelt lejlighed, tilbage i 1981 ved amerikaneren Alberto Salazar (2:08,13). Fem broer skal undervejs passeres inden en lille stigning ved målet i Central Park, og samtidig forlyder det, at det bliver rigtig koldt på søndag – ned til tæt på frysepunktet - og med modvind på store dele af ruten.  For Lars Budolfsen handler det denne gang da heller ikke så meget om sluttiden.

”Nej, som udgangspunkt er intentionen mere at komme med i et godt felt og så se, hvilken placering jeg kan få. Jeg ser i hvert fald frem til en fed oplevelse. Jeg har besøgt New York to gange før som turist, men glæder mig til at se byen fra en anden side – også selvom vejrudsigten ikke ser så god ud,” siger Lars Budolfsen, hvis kæreste rejser med som support.

New York i stedet for Berlin
Det førnævnte EM i Zürich lå terminsmæssigt for tæt på Berlin, hvor Budolfsen ellers har sat personlig rekord de seneste seks år i træk – på nær det sidste i 2013, hvor han manglede sølle to sekunder. EM er efterhånden 10 uger siden, så New Yorks termin passer bedre, selv om det stadig er en forholdsvis kort pause imellem to maratonløb.

”Jeg har ikke fået trænet samme mængde som op til EM, men formen er fornuftig nok. Havde det været Berlin nu på søndag, så var jeg gået efter en personlig rekord,” lyder det fra Budolfsen, der i stedet vil satse på en hurtig tid til foråret i enten Hamborg eller Rotterdam.

Stjerneduel i sigte
At der trods alt kan løbes stærkt i New York, vidner Geoffrey Mutais løbsrekord på 2:05,06 fra 2011 om. Mutai – der gentog sejren sidste år – står forrest på startstregen på søndag med landsmanden Wilson Kipsang ved sin side. Kipsang mistede i sidste måned sin verdensrekord, men vandt London Marathon i april. Det ligner på forhånd en af de mere interessante dueller. Og scenen kunne ikke være bedre.

Eurosport sender direkte fra løbet søndag kl. 15:30 – i øvrigt med Budolfsens træningskammerat Henrik Them som kommentator.

 

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design