Loading...

NYHEDER OM LØB

Barcelona Marathon boomer – er du med næste år?

27. november 2014 · Jeppe Weinreich

Som turistby og hjemsted for et af verdens bedste fodboldhold behøver den catalonske metropol ingen nærmere præsentation. Hvad maratonløb angår, fylder det imidlertid knap så meget i vores bevidsthed. I fjor løb bare 115 danskere - ud af 17.000 deltagere - med.

Berlin, Hamborg, New York og Amsterdam hører til blandt de internationale maratonløb, som flest danskere rejser ud til. Barcelona har langtfra samme tiltrækning, på trods af at den som turistby er særdeles populær og desuden råder over gode flyforbindelser. Med termin næste år så tidligt som den 15. marts er der udsigt til gunstige vejrforhold. Så har man allerede løbet de kendte ”majors” og er på udkig efter et løb om ikke alt for lang tid, så burde Barcelona bestemt indgå i overvejelserne.

Fra 9.752 gennemførende løbere i 2009 nåede det store byløb i år op på godt 17.000. Det er altså et arrangement i en rivende udvikling. Og skal man nu alligevel løbe 42,195 km, så finder man ikke flottere rammer at løbe i med Gaudis berømte kirke samt fodboldkatedralen Camp Nou som fikspunkter undervejs, for slet ikke at nævne den berømte hovedgade La Rambla, hvor det bestemt ikke vil gå stille for sig.

13-17 grader er temperaturen typisk i marts, men beliggende lige ud til Middelhavet er der god mulighed for at møde en velgørende brise undervejs.

Start og mål er ved Placa Espanya ved foden af Montjuic, på hvis top det Olympiske Stadion fra 1992 ligger placeret. I modsætning til deltagerne ved OL dengang og tidligere udgaver af maratonløbet slipper man i dag for at skulle kæmpe sig op ad de stejle stigninger til sidst. Men det kunne være et oplagt mål for en lille joggetur dagen før.

Dansk triumf i 1983
Selvom danske løbere ikke fylder så meget i Barcelona Marathon, så er det ikke desto mindre her, at en af de allerstørste danske præstationer gennem tiderne fandt sted. Det skete i 1983, da fynboen Allan Zachariasen triumferede i løbet og ved lejligheden løb sin karrieres hurtigste tid med 2:11,05 timer. En tid, der stod som løbsrekord helt indtil 1998, da marokkaneren Abdeslam Serrokh slog den. Den nuværende rekord lyder på 2:07,30 og blev sat i 2010.

Marathon Travel Club arrangerer pakkerejser til Barcelona Marathon med fly København-Barcelona, fire overnatninger på 3-stjernet hotel samt startnummer.

Besøg løbets hjemmeside HER

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design