Loading...

Anna Holm Baumeister (th) ved Eremitageløbet 2014 (Kim Gudmand).

NYHEDER OM LØB

Anna får sin maratondebut i Frankfurt

16. oktober 2014 · Jeppe Weinreich

Tre uger med halsbetændelse betød, at Anna Holm Baumeister ikke som planlagt kunne debutere på de 42,195 km ved Berlin Marathon. Nu bliver det i stedet Frankfurt førstkommende søndag.

Trods sin relativt unge alder har 26-årige Anna Holm Baumeister længe været et kendt navn i danske løberkredse. Adskillige DM-titler er det blevet til på distancer til og med halvmaraton, men som datter af Henrik Jørgensen - der satte sin stadig gældende nordiske rekord to år før hun blev født - har det hele tiden ligget i luften, at hun en en dag ville tage skridtet op til de 42,195 km. Det sker så nu på søndag ved Frankfurt Marathon.

Planen var egentlig, at debuten skulle finde sted i Berlin, men efter en sygdomsperiode med ondt i halsen i godt tre uger, valgte hun i samråd med sin træner Claus Hechmann at udskyde starten til Frankfurt. Det har givet hende fire uger ekstra til at indhente den forsømte træning.

”Jeg føler mig i god form nu, har fået trappet træningen ned, og det har været godt for kroppen, kan jeg mærke. Jeg føler mig stærk på en anden måde,” siger Anna Holm Baumeister, der fik en god sidste formtest, da hun for to uger siden vandt Eremitageløbet.

”Det var min hidtil hurtigste tid ved det løb – og en god indikation. Så ja, jeg føler mig skarp og glæder mig.”

Et startfelt i verdensklasse
Selvom Frankfurt Marathon i størrelse står lidt i skyggen af konkurrenten i Berlin, er det stadig et af de vigtigste maratonløb i Europa, ikke mindst målt på niveauet blandt de hurtigste løbere. Rekorderne for hhv. mænd og kvinder er så frygtindgydende som 2.03,42 og 2.21,01 timer, og til årets udgave er der anmeldt otte kvinder med en personlig rekord under de 2.30 timer.

For Anna er sigtekornet rettet mod 2:40,00 timer. En sluttid, som blot ni danske kvinder hidtil har formået at løbe hurtigere end - i de seneste 10 sæsoner kun tre.

”Den største udfordring bliver nok at holde mig til 2:40-tempo, da det jo er noget langsommere, end jeg normalt løber i konkurrence på eksempelvis en 10 km. Men jeg er først og fremmest med i Frankfurt for at lære at løbe en maraton,” slår Anna fast.

Skulle det lykkes at ramme målet, vil hun i øvrigt slå sin mors personlige rekord. Mette Holm Hansen løb i 1983 i 2:41,42 timer. Begge forældre har altså de bedste forudsætninger for at give datteren gode råd før debuten. Og hun har da også snakket med sin far om det forestående løb.

”Han har talt om, at jeg skal være forberedt på, at en dårlig dag kan koste mange minutter på en maraton, og at jeg derfor ikke skal hænge mig for meget i min eventuelle sluttid, ” fortæller Anna, der bestemt ikke regner med, at det bliver hendes første og eneste forsøg på den klassiske og yderst krævende distance.

”Selvfølgelig kunne jeg rigtig godt tænke mig en dag at løbe maraton til de store mesterskaber, men det må du hellere spørge mig om efter løbet. Jeg føler, at maraton passer til mig, men nu skal jeg lige prøve det først. Jeg håber, at jeg vil kunne lide distancen.”

Frankfurt Marathon – søndag d. 26. september 2014
- Et af Tysklands største og vigtigste maratonløb
- I 2011 kom 12.438 løbere i mål (rekord). Sidste år gennemførte 123 danskere…
- Løbsrekorder: 2.03,42 (Wilson Kipsang KEN 2011) & 2:21,01 (Meselech Melkamu ETH 2013)
- Hjemmeside: http://www.bmw-frankfurt-marathon.com/
- Løbet kan følges live fra starten kl. 10 med engelsk kommentator på dette LINK

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design