Loading...

Nyheder om løb

Fleksibel og motiverende træning holder hende til ilden

02. marts 2012 · Jeppe Weinreich

Christina Kofoed på 25 år træner i løbeklubben Sparta på Østerbro. Her bliver hun motiveret af de andre løbekammerater og de mange fleksible træningstilbud.

"Det gode ved at løbe i en løbeklub er, at man for det første bliver motiveret af de andre til at dukke op til træningen. Der bliver altid lagt mærke til, hvis man ikke er der, og sker det flere gange i træk bliver drillet lidt siger hun med et smil. Og fortsætter:

"Men der er samtidig også mulighed for at være fleksibel med sin træning, fordi der er så mange forskellige løbehold at vælge imellem. Er mine ben færdige efter et hårdt træningspas, kan jeg vælge at løbe med på et af de mange andre hold, så jeg får trænet, men ikke smadrer mig selv", siger Christina.

Men hendes begejstring for løbeklubben har ikke altid været så stor, som den er nu. Faktisk var Christina en anelse skeptisk første gang, hun skulle til træning. For hvad hvis hun ikke var god nok eller ikke kunne følge med de andre?

Er jeg mon god nok?
"Det var lidt skræmmende at stå der på et stort atletik stadion og skulle møde de andre løbere, men det gik hurtigt over. I dag er vi nærmest som en stor familie, der også ses udover de ugentlige træningsture. F.eks. har der lige været årsfest, hvor vi prøver at snakke om andet end vores passion for løb", siger hun on indrømmer, det er svært:

"Faktisk bruger vi de sociale arrangementer til at diskutere vores personlige mål for træningen, og ikke mindst skrive dem ned. Mine mål er f.eks. at skulle løbe 5 km under 24 minutter og 45 sekunder, og så at gennemføre Copenhagen Marathon".

Og netop det med at nedskrive sine mål, mener Christina, er vigtigt for motivationen. Fordi det er med til at holde en op på, at man SKAL ud:

"Det kan være svært at komme ud, når det regner, eller man er træt efter en lang dag på studiet, men har man en aftale med løbekammeraterne, bliver det nemmere. Og så prøver jeg altid at huske mig selv på, hvor skøn en følelse det er BAGEFTER, og hvor meget det rykker på formen og tiden at løbe sammen med en træner og de andre på holdet. Vores trænere er med til at tilrettelægge en sjovere og mere varieret træning. Vi løber på bakker, laver intervaller og andet, der får mig til at glemme, at jeg træner. Det får mig for det meste ud af døren", siger Christina afslutningsvis.

Vil du også løbe i løbeklub?

- De fleste løbeklubber opdeler deres hold efter, hvor hurtigt du løber 1 km. Tjek din egen tid og find det hold, der passer dig.

- Lad dig ikke skræmme. ALLE har prøvet at være nye-og ingen synes det er særlig sjovt! Mød i stedet de andre med et smil og vær ikke bange for at dumme dig.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design