Loading...

Nyheder om løb

"Løbeklubben er det bedste jeg har gjort for mig selv"

05. maj 2011 · Patricia Wilson

Karen er i dag ivrig løber i løbeklubben Blovstrød Løverne nord for København. Men sådan har det langt fra altid været. I mange år overbeviste Karen både venner og sig selv om, at hun simpelthen ikke var bygget til at løbe.

Undskyldninger var der nok af-dengang for et par år siden, hvor Karen, i dag 41 år, aldrig ville have drømt om at løbe 10 km tre gange om ugen. Det kunne være alt fra undskyldninger om vejret, et stramt arbejdsprogram eller simpelthen til, at hendes krop ikke var bygget til at løbe.

"Jeg havde undskyldninger for alt. Enten var det vejret, den var gal med, eller også var jeg træt. Selvom jeg også deltog i kvindeløb som iFORMS løb på 5 km og lignende, blev det aldrig rigtig til mere," fortæller Karen.

Det var først, da en veninde sidste år, lokkede hende med i den lokale løbeklub Blovstrød Løverne, at Karen fik smag for løb, men det var dog ikke uden en vis portion skepsis:

"Da min veninde sagde, at jeg skulle komme med ned i løbeklubben, var min første reaktion, at det kunne jeg ikke. Jeg havde set på nettet, at de løb tre gange om ugen og hele 10 km. Det var helt urealistisk for mig," fortæller hun.

Men efterhånden som tiden er gået, er Karen blevet rigtig glad for at komme i klubben, og i dag har Karen løbet både Eremitageløbet og Berlin halvmaraton med en personlig sejr på lidt over 2 timer og 3 minutter.

Jeg gør det aldrig igen!
"Min første tanke efter Berlin var, "det gør jeg aldrig igen". Det var simpelthen så hårdt, men dagen efter, havde jeg allerede lyst til at gøre det igen," fortæller Karen.

I dag er målet at løbe endnu en halvmaraton næste år i Berlin og ellers at passe træningen i løbeklubben.

"Jeg har pt. ingen planer om at løbe en hel maraton. For mig er det vigtigste, at jeg kommer afsted til min træning tre gange om ugen - også når det sner, regner eller blæser. Det betyder ikke noget mere, for man har det fantastisk efter at have løbet 10 km, også i regnvejr," siger hun og forklarer, hvorfor det er så fedt at løbe:

"Løb er en utrolig fleksibel sportsgren. Det fede er, at du kan træne over alt, det kræver bare, du har nogle løbesko med dig i modsætning til træning i et fitnesscenter. At melde mig ind i en løbeklub er simpelthen det bedste, jeg har gjort for min egen sundhed. Jeg er blevet meget mere frisk og gladere-og så har jeg mødt en masse fantastiske mennesker i klubben og vil især også takke alle de fantastiske frivillige trænere," siger hun afslutningsvis.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design