Loading...

Nyheder om løb

"Løb er ligeså naturligt for mig som at spise og sove"

01. august 2011 · Patricia Wilson

Det er de færreste 76 årige, der stadig løber. Og endnu færre, der ligefrem konkurrerer. Det gør Bent Lauridsen på 76 år, der ser løb som en naturlig del af hans hverdag.

"Jeg har altid dyrket en eller anden form for sport. Da jeg var yngre var det fodbold, cykelløb og håndbold. For mig er det en ligeså naturlig del af min hverdag, som det er at spise og sove," siger Bent og fortæller, hvordan han siden 1980 har været bidt af at løbe:

"Det var først i 1980, at jeg for alvor blev interesseret i at løbe og deltage i konkurrencer. Jeg startede med at konkurrere i det små, og senere blev det mere seriøst, og jeg har da også deltaget i flere marathons," siger Bent, der stadig løber dagligt som en del af hans rutine:  

"Jeg løber hver dag. Nogen dage løber jeg mere end andre, men oftest op til 12 km. Nogen gange løber jeg i min løbeklub (Korsør Atletik Klub, red.) og andre gange bare for mig selv. Jeg løber hovedsageligt for at holde mig og min krop i gang, men også fordi at jeg skal til VM for veteraner i Sacramento i USA for at deltage på distancerne: 5000 m, 1500 m og 8 km cross (terrænløb, red.), og det kræver selvfølgelig en vis form, siger han og forklarer, hvorfor det er så fedt at konkurrere:

"Det er udfordringen ved konkurrencerne, som holder mig til ilden. Tanken om at man kan gøre det lidt bedre hver gang og så spændingen og følelsen i maven, når man står på et stadion og skal til at sætte i gang," siger Bent og fortæller, at det dog ikke er alle, der deler hans store begejstring for de mange træningspas og konkurrencer:

For meget af det gode
"Nogen gange tror jeg, min kone synes det bliver lidt for meget. Men hun løber jo også selv, dog ikke konkurrencer. Men det er altså en ting, som man ikke kan tage fra mig," siger Bent og fortæller, at end ikke slidgigt i knæene kan afholde ham for at løbe:

Læs også: Løbeklubben er det bedre, jeg har gjort for mig selv

"Jeg er jo en ældre mand, så selvfølgelig kommer der nogle skavanker med alderen. Jeg har blandt andet fået slidgigt i mine knæ, men det er der jo ikke noget at gøre ved, så jeg løber, også selvom det gør ondt nogle dage".

En ting er sikkert, Bent er bidt af at løbe. Men til spørgsmålet om, hvor længe han vil blive ved, er han noget usikker:

"Jeg ved ikke, hvor længe jeg vil blive ved med at konkurrere. Men jeg ved i hvert fald, at jeg aldrig vil stoppe med at løbe. Det er en del af min identitet at løbe, og jeg kunne ikke forestille mig en hverdag uden mine daglige ture," siger han med en opfordring til andre ældre:

"Det er aldrig for sent at begynde at løbe. Det handler bare om at komme ud af døren. Har du problemer med dine knæ, eller har du aldrig været ude og løbe før, kan det være en rigtig god ide at starte i en løbeklub. Det er med til at holde dig motiveret. For når du har en aftale om at komme til træning nede i din klub, er det svært at finde dårlige undskyldninger overfor dig selv," siger Bent.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design