Loading...

Billede klippet fra www.findveji.dk

Ugens løbepas - uge 44

Findveji.dk

29. oktober 2014 · Thomas Nolan Hansen

Denne uges løbepas er en opfordring til at prøve et O-løb i stedet for den almindelige løbetur. Og i den forbindelse er intet mere oplagt end at afprøve det omfattende system af poster, som vore venner i Dansk Orientering-Forbunds har lagt ud på www.findveji.dk.

Mange steder rundt omkring i de danske skove, parker, byer osv. har de nemlig i samarbejde med Nordea-fonden, Naturstyrelsen, Friluftsrådet og Danmarks Idrætsforbund opsat en række faste poster. Færdes du i naturen er du sikkert jævnligt stødt på de røde pæle med faste orienteringsmærker, for de er placeret rigtig mange steder.

Det med at løbe på kryds og tværs af de sædvanlige stier og spor gør, at man nogle gange får et helt andet indtryk af steder, man ellers troede man kendte. Det er sjovt og inspirerende og giver nogle nye naturoplevelser. Løber man på egen hånd bestemmer man helt selv tempoet, men man kan selvfølgelig også løbe turen som en lille konkurrence mod en eller flere venner eller klubkammerater – hvem løber hurtigst (start et par minutter forskudt), hvem finder den korteste vej (med GPS) og/eller lignende.

Du gør sådan her:

  • Gå ind på www.findveji.dk. På forsiden ser du en oversigt over hvor der er opsatte poster, eller du kan vælge at søge steder via stednavn eller postnummer.
  • Herfra kan du klikke dig ind og printe et kort med indtegnede poster og et forslag til en rækkefølge som posterne skal findes i. Tag afsted til startstedet. Så er du klar.
  • Afhængig af hvilket område du har valgt, kan der være flere kort med forskellige forslag til ruter - lette, svære, korte eller lange ruter. Posterne er forsynet med numre, så du kan tjekke om det er den rigtige post, og du kan også løbe med en pen, og notere den kode der står på posten – på de fleste O-kort på Findveji.dk er der plads til at notere postens nummer. Postens nummer bruges som tjek i tilfælde af, at man løber konkurrence eller vil registrere sig på Findveji.dk’s Hall of Fame. I forhold til de på kortene angivne distancer, skal du dog være opmærksom på at der er tale om fugleflugtslinjer, således at en rute angivet til ca. 3 km, hurtigt bliver betydeligt længere, hvis ikke du løber den direkte vej, hvilket de færreste gør.


Findveji.dk-siden er rigtig fin, og indeholder masser af information og også links til små youtube-links der motiverer og forklarer.

Der er masser af ekstra muligheder med Findveji.dk. Du kan bruge din mobiltelefon til at registrere din tur og dine poster, og på stadig flere ruter kan du finde spændende beretninger og quizzer på turen og meget andet.

Rigtig god fornøjelse    

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design