Loading...

Ugens Løbepas - uge 40

Løb et hjerte

30. september 2014 · Thomas Nolan Hansen

Denne uges løbepas er i underkategorien Figurløb og helt specielt, for det er knyttet til en indsamling i en god sags tjeneste.

Jeg har været i tvivl, om det er i orden at opfordre til dette pas, fordi det implicit knytter sig til varemærkerne Solgryn og Endomondo. Omvendt ER sagen god, og træningspasset giver mening - du træner dit eget hjerte og støtter en god sag. Og så passer passet godt som et restitutionspas i ugen efter flere de store danske og internationale langdistanceløb, som H. C. Andersen Marathon og Halvmarathon, Berlin Marathon og Lidingöloppet, efter hvilke man bør nøjes med at løbe forholdsvis kort og roligt, eller måske bare gå eller cykle lidt. Også i den kontekst passer ugens løbepas som fod i hose. 

Det handler om Hjerteforeningens kampagne Elsk hjertet, som har til formål at skaffe midler til forskning i kvinders hjerter og sygdomme relateret til dette. En løbetur, der på et kort har form som et hjerte, donorer således 5 kr. til sagen. På siden hjerteform.nu kan du finde hjerteformede ruter og følge med i hvordan det går med indsamlingen.

Løber du på egen hånd kan du løbe en eksisterende hjerteformet rute eller selv finde på en – kort eller lang, og du vælger helt selv tempoet.

Løber du i gruppe eller klub er det oplagt at lave små hold, som hver især skal planlægge og løbe hjerteformede ruter og hvor mindst én af deltagerne er logget på Endomondo med sin smartphone. Der kan fx konkurreres i at lave det flotteste eller største/længste hjerte, og jo flere løbere i klubben, der registrerer en eller flere ruter og deler dem, des flere penge indsamles. Således kan en klubtræning generere et beløb og der kan efterfølgende laves en lille note på hjemmesiden om, hvor mange hjerter I nåede.

Sørg dog for at respektere løbere der fx ikke kan/vil løbe med en smartphone, ikke kan/vil downloade (den gratis) Endomondo-app, eller af andre årsager ikke vil medvirke i selve indsamlingen. Jeg tænker dog disse personer fint kan løbe med i en gruppe, der løber et hjerte med en distance og et tempo, som passer til løberens niveau.    

NB: Jeg har ingen personlige, herunder økonomiske, interesser i at promovere hverken Endomondo, Solgryn eller Hjerteforeningen. Træningspasset er foreslået fordi initiativet er sjovt og anderledes, og derfor helt oplagt som et pas i serien Ugens Løbepas.  

Rigtig god træning

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design