Loading...

Ugens løbepas - Uge 33

Woop! jagt

14. august 2014 · Thomas Nolan

Woop er en gratis app med tre forskellige lege, hvoraf den ene er meget oplagt at bruge som en sjov og anderledes løbetræning. Det hele er meget pædogogisk bygget op og lige til at gå i gang med.

Ideen til denne uges løbepas skal krediteres min gode kollega Morten Nielsen, som ledte mig til denne sjove og lettilgængelige gratis-app Woop. Bag Woop står Spejderne med støtte fra Nordea-fonden.

Det er egentlig en tre-i-én-app med tre forskellige lege: Jagt (O-løb), Bombe (fangeleg) og Woop mig (find mig-leg), men her vil jeg blot beskrive den mest løberelevante, Jagten. Det er en meget enkel app, som jeg tror de fleste kan finde ud af, men kniber det, kan du hjælpes på vej af en MEGET pædagogisk instruktionsvideo - se link nedenfor.

Jagten begynder
For at lave en Woop-jagt til en ven eller til andre løbere på fx en klubaften skal du hente og installere app'en Woop.

Herefter er princippet, at du åbner App'en og vælger "Opret jagt". En jagt kan kun laves ved, at man først løber ud og markerer nogle virtuelle poster. Den kan ikke laves hjemme ved skrivebordet.

Navngiv jagten og vælg dit startpunkt - fx klubhuset. Herfra løber du ud og lægger (de virtuelle) poster. Når og hvor som helst kan du oprette en post, som efterfølgende skal findes i den rækkefølge, du har angivet. Lægger du således post 3 og 7 tæt på hinanden, kan man ikke snyde og tage dem samtidigt, så du kan let lave en forholdsvis lang skattejagt på et mindre areal, hvilket er sjovest og mest socialt, hvis man er flere (hvis I er flere, så start tidsmæssigt forskudt, så I ikke bare løber på en lang række).

Når du har trykket "Opret jagt" og angivet startpunktet, skal du bare klikke "Opret post", når du står et sted, hvor du ønsker en post markeret. Når du opretter en post, kan du vælge at lave et spørgsmål på posten eller bare markere den. Når du har udlagt alle de virtuelle poster, du ønsker, vælger du "Færdig". Nu er alt klar til at sende sagesløse venner og klubkammerater ud i det blå, forudsat de har en smartphone med app'en installeret.

For at komme i gang skal de søge navnet på din jagt og gå hen til det markerede startsted. Derpå trykkes Start og første post markeres på et kort på telefonen, og så er det bare fuld fart hen til den virtuelle post. App'en registrerer, når du er fremme, og hvis der et quiz-spørgsmål, bliver du bedt om at besvare det. Der er max tre svarmuligheder, og svarer du rigtigt (eller er der ingen quiz ved posten) vises straks Post 2, som du skal løbe mod. Svarer du derimod forkert, får du en straf på 15 sekunder, inden næste post vises på kortet på telefonen. Således fortsættes jagten. Hver gang telefonen registrerer, at du er på en post, markeres det med en lyd, hvorpå næste post afsløres. 

Der kan både dystes i at løbe kortest mulig distance (mest direkte vej mellem posterne) eller gennemføre hurtigst muligt, da der er en resultatliste for hver af de to kriterier på app'ens resultatside.

Et par noter:
• Når du lægger posterne, så vær sikker på at telefonens GPS har registeret PRÆCIS, hvor du er (du kan se dig selv som en prik på telefonens kort). Jeg har oplevet, at præcisionen indimellem svigter og/eller opdateringen efter bevægelse er langsom. Det betyder, at en post kan blive registreret lidt skævt, fx i en villahave eller midt i et gadekær, i stedet for lige ved siden af, og så bliver det svært for deltagerne. Vær lidt omhyggelig, stå stille 10 sek. og tjek, at din placering i virkeligheden svarer til din placering på telefonens kort, så fungerer det udmærket!
• Du skal lave jagten i et område med rimelig god mobildækning, og der bør ikke være for langt mellem posterne af hensyn til at kunne overskue dem på telefonen. Desuden bør deltagere, der til daglig bruger læsebriller, have dem med for at kunne se posterne på telefonen!
• Quiz: Du kan max skrive et spørgsmål på 37 tegn og svarmuligheder på 31 tegn. Husk at markere det rigtige svar (du bliver mindet om det, hvis du glemmer det).
• Der er fine beskrivelser af app'en på nettet fx HER - samt en 16 min. instruktionsvideo HER: Sidstnævnte er næsten for grundig og kunne sagtens være redigeret ned til halv tid, men omvendt er du ikke i tvivl om noget efter at have set videoen.
• Applikationen også indeholder en "Søg nærmeste jagt"-funktion, hvor man kan finde andre jagter i nærområdet, hvis man lige står og mangler en jagt. Husk dog at den angivne distance for en jagt er fugleflugtslinje mellem posterne, så en jagt på fx 3 km kan hurtigt blive til en tur på 5 km.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design