Loading...

UGENS LØBEPAS - Uge 3

UGENS LØBEPAS - Uge 3: Par-intervaller på rundstrækning

13. januar 2014 · Thomas Nolan

Denne træningsopstilling er en af de store klassikere, virker altid, uanset om man kun er to eller en stor gruppe, og den indeholder en masse variationsmuligheder. Den er fast inventar i mange klubber, men skulle du ikke kende den, gør du det nu. Og kender du den allerede, kan nedenstående varianter måske inspirere dig til at give passet et tvist.

Der løbes på en rundstrækning på et sted mellem 400-1500 meter, afhængig af deltagernes niveau, antallet af gentagelser og ønsket om intensitet. Deltagerne går sammen to og to. Afhængig af hvilke varianter man ønsker, kan det være smart eller ligegyldigt, om de to løbere i hvert par er nogenlunde lige gode.

Basis-opstillingen
De to løbere løber nu hver sin vej i tempoturs- eller intervaltempo, indtil de mødes (efter ca. 200-750 meter). Når de mødes, laves en "high five", og de to løbere vender om og løber tilbage til start. Har de begge disponeret deres kræfter godt, mødes de samtidig ved udgangspunktet. Herefter tages en pause og et nyt interval påbegyndes.

Varianter
• Løb ud, hold en pause midtvejs og løb tilbage.
• Løb ud, lav én eller flere styrkeøvelser når I mødes - og løb derpå tilbage.
• Løb roligt ud og giv den gas tilbage.
• Løb ud og hep helt vildt på alle du overhaler på tilbagevejen, samtidig med at du holder en hånd i lænden på dem 10 meter, så de lige får fornemmelse af at blive hjulpet/presset lidt op i tempo.
• Prøv at nå længere og længere ud fra interval til interval, inden du møder din makker.
• Prøv at tælle skridt ud, og forsøg på tilbagevejen at ændre løbeteknik fx tage flere eller færre skridt.
• Hvis de to på holdet er lige gode: Hold en pause når I mødes og fortsæt cirklen rundt. Når I tilbage til start samtidigt?

Skift eventuelt retning undervejs, så du ikke hele tiden løber samme vej rundt.

God fornøjelse!

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design