Loading...

Ugens løbepas - Uge 25

Løbetur med opsamling

16. juni 2014 · Thomas Nolan

En praktisk og tidsbesparende gang træning, hvor man starter og slutter på sin bopæl.

Denne uges løbepas er en oplagt og særdeles praktisk og tidsbesparende måde at organisere løbetræningen på blandt venner, tre, fire, fem stykker eller endnu flere på nogenlunde samme niveau.

Løbepas25_2014 
I mine unge år, hvor jeg selv forsøgte at blive en god løber, var denne måde at løbe på udbredt praksis på morgenturene blandt de københavnske eliteløbere - og sikkert også andre. Den praktiseres givetvis stadig rundt omkring, og ideen er jo på ingen måde forbeholdt eliten. Eneste ulempe er, at træningen tenderer til at blive meget konkurrencebetonet, hvis ikke man passer på, og det kan være hårdt at "stå på" når andre er ved at være varme og derfor måske oppe i tempo. Det kan dog løses med aftaler og disciplin.

Træningen går ganske enkelt ud på at man organiserer en løbetur og beslutter en afhentningsrækkefølge blandt de deltagende løbere. Peter starter fx kl. 06.00 og er hos Jesper kl. 6.08, Jens kl. 6.16, Mikkel kl. 6.19 og så fremdeles. Afhængig af antallet af løbere, og hvor spredt de bor, løbes kortere eller længere i samlet flok, hvorefter afleveringerne ved havelågen påbegyndes, typisk, men jo ikke nødvendigvis, ved at Peter først står af og derefter Jesper, Jens og Mikkel.

Træningen er god for dig, der kan have let ved at springe en løbetur over. Man kan jo ganske enkelt ikke være bekendt - og fortjener hån fra vennerne - hvis ikke man står klar on time.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design