Loading...

Ugens løbepas - Uge 23

Bilspil

02. juni 2014 · David Møller

BILSPIL. Et træningspas med legen som et vigtigt element, og hvor deltagernes bevægelsesmønster bliver udfordret.

Ugens løbepas egner sig givetvis bedst som sidste del af en opvarmning for lidt mere rutinerede løbere eller som hoveddel for begyndere.

Parkløb

Det gode ved denne øvelse er, at man leger, hvorved tiden ofte ikke føles så lang. Derudover trænes et mere alsidigt bevægelsesmønster i forbindelse med at undgå at blive fanget.

I forhold til intensitet involverer fangelegen mange forskellige af niveauer af slagsen, hvorfor det får en funktion a la fri fartleg, hvilket er ganske relevant i flere henseender. Bl.a. er det påvist, at variation i ens træning er en væsentlig faktor i forhold til at øge sandsynligheden for fremgang.

Forberedelse
Et eller to spil bilkort, som kan købes i mange legetøjsbutikker til priser omkring 40 kr.
Rekognoscer træningsområdet for at lave afgrænsning af området. Et forslag vil være, at man ved 8-10 deltagere afsætter et areal ca. svarende til en halv fodboldbane. Udvælg "straføvelser" -f.eks.: 5 armbøjninger, 5 air squats og 5 rygbøjninger.

Udførelse
Instruktøren har et eller to spil bilkort, som blandes godt, hvorefter der uddeles et kort til hver deltager.

Indenfor det afgrænsede område gælder det nu for deltagerne om at fange hinanden.

Når en deltager har fanget en anden, kan deltageren, der har fanget den anden, vælge en af kategorierne på bilkortet.

Har fangeren en højere værdi end den, der er blevet fanget, mister den fangede sit kort og skal udføre en af de udvalgte straføvelser.

Omvendt forholder det sig, hvis den fangede har et bilkort med en højere værdi end fangeren. I så fald må fangeren give sit kort til den fangede og udføre en af de udvalgte straføvelser.

Hvis en deltager ikke har noget kort, kan deltageren løbe ud til instruktøren, som har de overskydende kort, der ikke er uddelt, og få et nyt.

Varighed og modifikationer
Legen kan udføres, således at alle skal fange alle; på denne måde skal alle hele tiden være opmærksom på hinanden. Dette kan for nogen blive rimelig uoverskueligt. Man kan derfor også vælge følgende modeller:
• Udvælgelse af f.eks. 2 el. 3 fangere. På denne måde er der færre at holde styr på, og man får som deltager potentielt lidt flere pauser.
• Dele deltagerne i to hold. Fordelen ved udvælgelse af en gruppe fangere eller holdinddeling vil være, at det så bliver holdet, der skal forsøge at få alle kortene, hvorfor man uden problemer vil kunne give et kort til en holdkammerat, der ikke har noget kort.

Som instruktør kan man vælge, om man skal lade legen foregå, indtil en deltager har vundet alle bilkort. Alternativt kan man udføre øvelsen på tid og derved indlægge nogle pauser undervejs.

Derudover kan der lægges rammer og begrænsninger over legen, som kan ændre formålet lidt, f.eks. vil man kunne aftale, at man aldrig må gå i pauserne, eller at man skal stå stille og tælle langsomt til 10, efter at man har været fanget og lavet en straføvelse.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design