Loading...

UGENS LØBEPAS - Uge 2

Uendelig fartleg

06. januar 2014 · Thomas Nolan

Efter en forhåbentlig dejlig jule- og nytårsferie kan der være løbet nogle ekstra hundrede gram på kropsvægten. Og hvad er bedre for genvinding af kampvægten end at lade den næste klubtræning være en gang "Uendelig fartleg"?

Uendelig fartleg er en variant af et tidligere løbepas, Seksdagesløb. Find et sted, hvor det er muligt at løbe i et 8-tal, og hvor der er et fælles stykke mellem de to cirkler i 8-tallet, som man passerer, uanset om man løber den ene eller anden cirkel (se tegning for forklaring - sorte pile indikerer hurtigt løb, røde roligt løb). Dette stykke løber man helt langsomt på (eller går), mens man resten af vejen skal løbe i højere tempo ("tempoløb").

Nu løbes først det meste af en runde i højt tempo på den ene cirkel, men når man når fællesstykket, sættes tempoet ned til langsomt løb eller eventuelt gang. Efter strækningen med langsomt løb eller gang løbes så den anden cirkel i højt tempo, og igen går eller jogger man, når fællesstykket nås. Således fortsættes der mellem skiftevis at gennemføre de to 8-talsrundstrækninger indtil kampvægten er nået (eller fx 10 eller 20 minutter).

Det gode ved denne måde at løbe på er, at alle løber i samme område og ofte møder hinanden (overhaler, bliver overhalet), samtidig med at der er lidt variation, fordi man veksler mellem to forskellige runder, som meget gerne må være forskellige i længde og terræn. Hvor lange gå og løbestrækningerne skal være, afhænger bl.a. af gruppens niveau, men jeg vil anbefale 200-500 meters-stræk til tempoløbet og 100-200 meters-stræk til langsomt løb eller gang.

Picture -5

Den kreative træner finder et sted, hvor det er muligt at løbe endnu flere forskellige runder med en fælles jogge/gå/hvile-strækning. Således bliver træningen endnu mere varieret og udfordrende - sørg dog for at alle kan overskue, hvordan de skal løbe.

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design