Loading...

Ugens løbepas - Uge 15

Påskeharejagt

07. april 2014 · Thomas Nolan

Share on facebookShare on twitterShare on emailShare on printMore Sharing Services Så er det påske and that calls for an … O-løb! En frisk Træner 1 kan overveje at stille op i harekostume, alternativt medbringes en anden type hare (papmaché-, udstoppet, chokolade-, bamse-version) som han eller hun holder og som markerer posterne. Ugens løbepas kommer en uge på forkant ift. påsken, så kan du nå at forberede det.

O-løbet er socialt på den måde, at alle mødes på hver post, hvor der er mulighed for lidt snak i pauserne. Ingen løber således alene ret længe og alle løber nogenlunde i samme retning, så risikoen for at blive væk er i størrelsesordenen 0.0001%. Et særkende ved løbet er, at det er af typen jagtstart, dvs. den der når en post først, starter sidst mod den næste. Det er besværligt at lave et system, så der kan udråbes en samlet vinder, så det vil jeg undlade. Fokus er på at have det sjovt og blive udfordret, og så konkurrerer man i det små om at komme først til hver enkelt post.

Løbet kræver lidt forberedelse, bl.a. skal der skal printes et kort til hver deltager, og der skal være mindst to trænere på. Alligevel vil jeg tillade mig at kalde det enkelt og ganske underholdende og meget udfordrende.  

Der skal ikke hænges poster op undervejs, Træner 1's hare er posten.

Det giver bedst mening at beskrive træningspasset ud fra et konkret kort som det nedenfor.• Der startes efter lidt opvarmning fra vejkrydset markeret med en stjerne, hvor alle løbere får udleveret et kort.

• Træner 1 løber som den første, og i god tid før alle andre, mod grøn post. Han kan drille og undlade at løbe direkte så længe han er i løbernes synsfelt.

• Derpå, på signal fra Træner 2, starter alle andre og træner 2 lunter med bagerst.

• Efterhånden som løberne ankommer til målposten, får de et nummer af den ventende Træner 1 svarende til deres ankomstplacering.

• Når alle er samlet, løber Træner 1 mod en ny post. 1-2 minutter efter startes løberne af Træner 2 i omvendt rækkefølge af deres ankomst til posten (sidst ankomne starter først) og nu med beskeden om at løbe mod lilla post. Til sidst løber også Træner 2 af sted. NB. Tidtagning bliver for besværlig, Træner 2 starter løberne på gefühl eller fx hvert 5. sekund så længe den omvendte rækkefølge holdes.

• Således fortsættes det planlagte antal poster, nedenstående grøn-lilla-blå-gul-rød.
 
Ift. kortet nedenfor, har jeg undladt at give posterne numre, men i stedet farver. Således kan deltagerne ikke forudse ruten og tænke for meget over, hvilken vej de vil løbe i pauserne. Det giver lidt ekstra spænding. Man skal selvfølgelig forsøge at lægge posterne, så der ikke er nogen direkte sti-forbindelse mellem dem.

Løbet kræver lidt forberedelse, da Træner 1 skal kende målposterne og hurtigt kunne finde dem og derfor bør have løbet turen mellem posterne på forhånd.
Husk at printe kort.

Rigtig god fornøjelse og god påske!

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design