Loading...

Den kreative løber bag dette figurløb fik JA fra sin udkårne, da han viste hende sin løberute, der danner spørgsmålet "Vil du giftes?". Trods lille ruteændring grundet vejarbejde undervejs og dermed lidt skæve bogstaver forstod den kommende brud heldigvis godt budskabet.

UGENS LØBEPAS - Uge 8

Figurløb: Skriv en personlig besked eller lav et kunstværk med din løberute

18. februar 2013 · Thomas Nolan og David Møller

Har du hang til at bruge digitale medier, og kan du lide at være kreativ og fysisk aktiv på samme tid, så er figurløb, eller, som det originalt hedder, FigureRunning, en underholdende måde at peppe din løbetur op på.

Figurløb går i alt sin enkelthed ud på, at man skal forsøge at løbe en figur. Du skal bruge:

• En mobiltelefon med mulighed for at slå GPS til.
• En tracking-app (altså en applikation, der registrerer og tegner, hvor du har bevæget dig), f.eks. http://app.figurerunning.com, som også kan hentes direkte til din smartphone på App store eller Google Play ved at søge efter 'figure running'.

Herefter kan du begynde at løbe og lege. Prøv f.eks.

1) At start app'en og løbe en tur, som, set på et kort, viser en figur. Undervejs kan du følge med i, hvordan det går med at løbe din figur, da der er live tracking. Når du er færdig, kan du enten vælge at gemme eller udgive din figur på f.eks. FigureRunnings hjemmeside, Facebook eller Instagram. Uploader du din figur, kan du tjene respekt på antallet af "likes" til lige netop din figurkreativitet. Eller du kan prøve at se, hvor mange der kan gætte, hvad figuren skal forestille.

2) At planlægge din figur på forhånd, ved f.eks. at gå ind på maps.google.dk og optegne en rute, som ligner en figur, og derefter løbe turen efter hukommelsen. Tiden på løbeturen vil givetvis flyve af sted, fordi du vil være opslugt af at følge din udtænkte rute og løbe den perfekte figur. Det er selvfølgelig lettest i et område, du kender, og udfordrende hvis du løber på veje, du ikke kender, men blot har memoreret ud fra et kort på forhånd.

Det gode ved figurløb
Det gode ved figur løb er, at det ikke er vigtigt, hvor hurtigt eller hvor langt du løber (der kan laves gode figurer på alt fra få hundrede meter til mange kilometer), men hvor godt du kan gengive den figur, som du har sat dig for at løbe.

Det er oplagt sjovest at løbe figurløb i et område med mange stier eller på et stort åbent areal. Ofte vil du være "nødsaget" til at løbe lidt uden for stierne for at få den perfekte tegning.

Figurløb, hvis man er flere
Hvis man er flere sammen, f.eks. i fbm. en klubtræning, kan man lave figurløb som en lille holdkonkurrence:

• Find et stort åbent areal, f.eks. en sportsplads med fodboldbaner, og inddel deltagerne i hold á op til 5 personer. Hvert hold skal have én mobiltelefon med GPS-signal og app'en Figure Running installeret.
• Træneren fortæller nu holdene, hvilken figur de skal tegne, og de får 3-5 minutter til at planlægge, hvordan de vil tegne figuren.
• Herefter råber træneren start, og så har hvert hold f.eks. 5-8 minutter til sammen at løbe figuren med tracking.
• Når alle er færdige viser holdene hinanden deres mobiltelefoner med tegningerne, og en hurtig afstemning afgør, hvilket hold der har tegnet den flotteste figur.

Figure running-applikationen fås både i en gratis version og en udvidet betalingsversion til 13 kr.

 

Fig1

Fig2

Fig3

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design