Loading...

UGENS LØBEPAS - Uge 45

Nyt terræn til løbeturene

04. november 2013 · Thomas Nolan

Det kan let blive kedeligt at tage den samme kendte løbetur hver gang, og det er ikke befordrende for motivationen. Variation og nytænkning er nøgleordene. Thomas Nolan giver dig her tre gode forslag.

6845585-pia -allerslev

Denne uges løbepas er et par små forslag til, hvordan du kan variere dine helt almindelige løbeture, når du trænger til nye omgivelser, og det bliver for kedeligt bare at løbe de samme ture om og om igen.

De tre nævnte ideer bruger jeg selv jævnligt, og derfor tænker jeg måske også, at det kunne være ideer, som du kunne bruge - eller i hvert fald lade dig inspirere af - og så lave din egen variant:

1) Løb hjem fra sted du har kørt til i bil med familien eller andre - fx indkøbscentret efter lørdagsindkøbsturen, planteskolen, familiebesøget eller hvad der nu kan passe. Så skal du kun løbe én vej, og kommer derved lidt længere væk og ser noget lidt andet, og der bliver pludselig en slags mening med løbeturen. På egen hånd kan du jo også tage bussen/toget ud og løbe hjem.

2) Jeg kører sommetider på landevejen mellem foredrag osv. Der stopper jeg jævnligt op på en rasteplads eller lignende et sted, jeg synes virker rart og tager en spontan løbetur i området. På den måde får jeg ofte en dejlig naturoplevelse og ser nogle steder, jeg ellers ikke ville have set.

3) Når jeg af og til er forbi mit "gamle kvarter", hvor jeg voksede op, tager jeg næsten altid en løbetur i lokalområdet og ser nogle af de steder, jeg har gode minder fra - løber en tur omkring skolen, musikskolen, biblioteket, centeret osv. Det hænder også, at jeg runder kirkegården, hvor min far, som introducerede mig til løb, ligger, så han kan se, at jeg stadig er i rimelig form.

Jeg håber som sagt, at nogle af ovenstående ideer kan inspirere dig til nye ture, når de gamle bliver kedelige, og derved gøre endnu flere løbeture til endnu bedre oplevelser.

Rigtig god træning

D.A.F

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

(+45) 43 26 23 08

daf@dansk-atletik.dk

DGI Løb

Vingsted Skovvej 1

7182 Bredsten

(+45) 79 40 40 40

info@dgi.dk

MotionDANMARK er en del af

© Copyright MotionDANMARK - Website af DNA Design